Crnilo kup, tradicionalno natjecanje u lovu na lignje „Crnilo kup", sedmu godinu zaredom se održava u Lukoranu na Otoku Ugljanu. Organizator je Udruga mladih „Jarac" - Lukoran, Otok Ugljan u suradnji sa SRD „Harpun" iz Zadra

Natjecanje se odvija u popodnevnim satima te nakon završetka natjecanja vrijedni mještani pripremaju morske delicije kao i sav ulov, koji će se pripremiti nakon vaganja, za sve natjecatelje i goste.

Za najbolje natjecatelje u ukupnom poretku osigurane su bogate nagrade naših sponzora te medalje i pehari. Također, dodjeljuju se nagrade za „Najveću lignju", „Najbolju lignjolovku", te nagrada „Lucky Loser" nasumično odabranim ekipiama s minimalno jednim ulovom.

Natjecanje se održava u subotu 28. listopada. Prijave se otvaraju u 14 sati, a početak natjecanja s lukoranske rive kreće u 16:30 sati. Povratak na mjesto polaska je 20 sati, nakon čega slijedi vaganje ulova i proglašenje pobjednika.

Prijave će se vršiti online, putem prijavnice na linku. Natjecateljska ekipa podrazumijeva jedno plovilo s isključivo jednim do tri natjecatelja.

Naravno, moći će se prijaviti na sam dan natjecanja, ali uz raniju prijavu organizator bi imao bolju sliku o količini natjecatelja pa ih zato poziva se da prijave na ovaj način. Za sve natjecatelje koji se prijave online putem automatski se dodjeljuje natjecateljski broj! Tko pošalje online prijavu, na sam dan natjecanja ne mora ispunjavati prijavnice na mjestu za prijave, već samo platiti kotizaciju i preuzeti svoj dodijeljeni natjecateljski broj i start paket.Prijava je važeća nakon uplate kotizacije u iznosu 10€ po natjecatelju na dan natjecanja.

Za više informacija o natjecanju, pratite objave na stranicama udruge ili Facebooku.