Košarkaši Jazina pobjednici su Kupa Krešimira Ćosića za regiju Jug, čime su ostvarili plasman među 16 najboljih momčadi u ovom natjecanju na razini Hrvatske, piše Sport023.

Momčad Roka Jurline sinoć je u Dvorani 3 ŠC Višnjik pobijedila Kaštela rezultatom 95:92 u još jednoj uzbudljivoj i dramatičnoj utakmici, baš kao što je to bila i nedavna prvenstvena, koja je također otišla na stranu Zadrana.

Mogli su domaći i ranije prelomiti utakmicu u posljednjoj četvrtini, ali na ulasku u posljednju minutu gosti su izjednačili na 89:89. Filip Krajina je bacanjima donio Jazinama +2, a na drugoj strani Ante Delaš nije uspješno završio prodor u kojemu je tražio i prekršaj koji nije dosuđen.

Srđan Brocić zabio je jedno bacanje za 92:89, da bi Delaš, kao u vremenima dok je nosio dres KK Zadra, 11 sekundi prije kraja tricom izjednačio na 92:92. Nakon minute odmora, gosti su se odlučili na prekršaj, a Mate Mandić je jednim bacanjem donio minimalnu prednost Jazinama kada je na semaforu ostalo malo više od 10 sekundi.

Lopta je kod Kaštelana, logično, ponovno došla u ruke Delaša, koji se ovoga puta nije odlučio na šut, nego na dodavanje i pokazalo se to pogrešnom odlukom. Lopta je otišla u aut pa je Mandić dvama bacanjima za 95:92 zapečatio pobjedu zadarske momčadi.

Osim plasmana među 16 najboljih u Krešinom kupu, momčad Jazina dobit će i premiju u iznosu od 1.500 eura generalnog sponzora natjecanja SuperSporta, a prema najavama iz kluba sav prihod bit će proslijeđen igračima i stručnom stožeru, baš kao i dodatna nagrada od strane klupskih sponzora.