U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije u park šumi Musapstan održano je pojedinačno Prvenstvo Dalmacije u krosu u svim dobnim uzrastima. Nastupilo je više od 170 atletičara iz Zadra, Knina, Šibenika, Makarske i Splita, a klubovi sudionici bili su: AŠK Zadar, AK Hajduk, ASK Split, AK Alojzije Stepinac Zadar, AK Knin, AK Sveti Marko Makarska, AK Šibenik i AK Olympionik Zadar.

Najbolji u svim kategorijama nagrađeni su medaljama za ostvarene plasmane, a svi sudionici medaljom za sudjelovanje u krosu. Zadarski atletičari osvojili su ukupno 20 medalja, od limača do veterana.

„Jako sam zadovoljan organizacijom krosa. svim trkačima mjerilo se vrijeme što je rijetkost na krosevima. Staza je bila odlična kao i protokol održavanja. Čestitam sudionicima, klubovima, sucima i trenerima, koji marljivo treniraju i stvaraju nove atletske šampione", rekao je predsjednik Dalmatinske atletske lige Stjepko Vodanović.

„Iako smo imali rekordan broj sudionika, kao domaćini smo očekivali veći broj klubova i atletičara. Kraj je atletske sezone, a kros trčanje je prilika da se i oni atletičari kojima specijalnost nije trčanje dužih pruga okušaju u trčanju koje je baza razvoja atletičara. Bez aerobnih trčanja nema ni velikih atletskih rezultata", istaknuo je Slobodan Miolović predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.