Mrduja, najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana, održava se sutra 30. rujna sa startom u 11 sati, podno Sustipana u Splitu. Prijave za regatu moguće je još uvijek napraviti osobno u regatnom uredu JK Labud danas, u petak od 10.00 do 17.00 sati.

Kraj rujna poznat je po upravo po održavanju ove regate koja predstavlja spektakl za sve Splićane i njihove goste, s obzirom da se radi o regati koja tradicionalno okuplja rekordan broj jedriličara iz čitave regije, uz veliki broj domaćih i stranih gostiju.

Ove godine očekuje se dvjestotinjak brodova i rekordan broj sudionika.
Start Mrduje moguće je gledati uživo sa Sustipana, s velikog lukobrana ACI-a, ali i sa šetnice na potezu od Zvončaca do uvale Ježinac. Najatraktivnija lokacija, za one koji to mogu, a s koje je moguće pratiti Mrdujsku regatu, svakako je s brodica koji plove uz regatnu stazu, te ovim putem pozivamo sve da isplove ovu sunčanu subotu i dodatno uljepšaju more ispred Splita.

Mrduja tradicionalno uz krstaše, okuplja i veliki broj manjih plovila i posada kojima rezultat nije primarni cilj, omogućavajući da svi ljubitelji mora, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina mogu zajedriti uživajući što su dio najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana.

Tako će se i ove godine nastaviti inicijativa 100 dvoboja na Mrduji, kojom veliki broj sudionika postaju pobjednici ove jedinstvene regate. Naime, JK Labud je za svakog pobjednika u jednom od 100 dvoboja na Mrduji osigurao zlatnu medalju, koju osvaja skiper svake od posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati. Dodjela Zlatnih medalja nagrada, predviđena je u subotu navečer, prije dodjele pokala najboljima po skupinama, a feštu će zaokružiti koncert rock grupe Cortez.