U subotu 30. rujna na atletskom stadionu Sportskog centra Višnjik u Zadru u sklopu Europskog tjedna sporta održat će se Jesensko prvenstvo Zadarske županije u Kids Athletics natjecanju.

Pravo nastupa imaju atletski klubovi, univerzalne škole, sportske škole te djeca osnovnih škola. Prijave se primaju do 29. rujna 2023. do ponoći na mail [email protected], a dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na 098-1337036 (Slobodan Miolović).

Riječ je o natjecanju u kojem djevojčice i dječaci nastupaju u mješovitim ekipama te pokazuju svoje vještine kroz igru koja se sastoji od šest disciplina: trčanje preko niskih prepona, trčanje na 60 (ekipe do 8 godina) odnosno 100 metara (ekipe od 9 do 12 godina), žabice (skokovi), formula (štafetno trčanje) i skupljanje loptica.

Svaka ekipa ima 10 članova, pobjednika svake discipline dobiva se zbrajanjem rezultata svih članova ekipe, a ukupnog pobjednika natjecanja zbrajanjem bodova prikupljenih u svim disciplinama. Ekipa koja osvoji najmanje bodova u nekoj disciplini dobiva jedan bod, a ona s najviše dobiva onoliko bodova koliki je ekipa.

Specifičnost natjecanja je da, s obzirom na dob, svi sudionici osvajaju medalje kako bi dobili nagradu za svoj trud, savladane prepreke i postignute ciljeve.

Organizator prvenstva je Atletski savez Zadarske županije.