U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, na poziv DV Latica i ravnateljice Gđa. Anite Rudić, u prostoru dječjeg vrtića Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar prezentirao je košarku u kolicima.

Nakon što su kratko predstavili klub, rezultate, te upoznali djecu i odgojiteljice s osnovama košarke u kolicima, na oduševljenje svih prisutnih demonstrirali su kako se igra ovaj najatraktivniji sport osoba s invaliditetom. Kako je to voziti kolica i voditi loptu te pucati na koš iz sjedećeg položaja, na oduševljenje sportaša probali su gotovo svi, od uprave, odgojiteljica, gostiju te onih najbitnijih, zbog kojih su se svi i okupili, djece polaznika DV Latica.

Djeca i odgojiteljice su pokazali zavidnu razinu poznavanja košarkaške igre te su vrlo brzo savladali zahtjevnu tehniku upravljanja košarkaškim kolicima. Iz kluba posebno zahvaljuju zbog plakata i slikovnice koju su izradila djeca, a u kojoj su crteži košarkaške igre s osobnim potpisima autora.

Ravnateljica DV Latica Anita Rudić: Već dugo vremena pratim košarku u kolicima i rad KKOI Zadra, mnogi moji prijatelji se i bave košarkom u kolicima. Oduvijek sam željela organizirati prezentaciju ovog prekrasnog sporta za našu djecu te mi je iznimno drago da smo sada u sklopu aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti, to i uspjeli realizirati. Svi u vrtiću su oduševljeni našim košarkašima u kolicima, kojim se ovim putem još jednom zahvaljujem na dolasku te se nadam da ćemo i dalje razvijati suradnju.

Predsjednik KKOI Zadra Filip Jadrijev: Iznimno nam je drago odazvati se na ovakve događaje gdje možemo pokazati ono čime se bavimo te veći broj ljudi upoznati s našim sportom. Od srca se zahvaljujemo DV Latica na pozivu. Iskoristi ću ovu priliku kako bi pozvao sve one koji vole košarku, osobe s invaliditetom i one koje to nisu, žene i muškarce da nam se pridruže na treninzima koji se održavaju u dvorani Krešimir Ćosić (Dvorana br.3) utorkom i četvrtkom od 17 do 19.

Voditelj KKOI Zadra Ante Rubeša: Zahvaljujemo se DV Latica i svim odgojiteljicama na predivnom gostoprimstvu i vrhunski organiziranom događaju, a najviše na prilici da prezentiramo naš sport, košarku u kolicima. Posebno nam je drago što je vrtić izrazio želju za daljnjom suradnjom te interesom da se još dodatno upoznaju s našim sportom, kako bi zorno mogli prenijeti znanja svojim korisnicima, našoj djeci. Uvijek ćemo se rado odazvati na ovakve i slične događaje. Djeca su najveći dokaz da se čovjek ne rađa s predrasudama.