Kuglači Zadra pobjedom su krenuli u novu sezonu. Na „domaćem terenu" u Otočcu Zadar je slavio protiv Osijeka s uvjerljivih 6:2, a najbolji pojedinac bio je Csongor Barany s 659 oborenih čunjeva. Nažalost, treća momčad Europe utakmice za sada ne može igrati u svojoj kuglani u Mocirama, a razlog je što ona nije dobila licencu niti za državno prvenstvo!

Direktor Zadarskog sporta Željko Žilavec kaže kako problemi u kuglani nisu „od jučer", proces traje oko godine i pol dana a nedostaci nisu ranije uklonjeni jer nije bilo sredstava.

 - Kuglački savez dao je naputak što se mora napraviti da bi se licenca sačuvala, radi se o saniranju nekih manjih tehničkih nedostataka kao što su dimenzije zaletišta, visina gumirane podloge, držači za kugle... Objavili smo poziv za saniranje tehničkih nedostataka, odabrali izvođača radova i on sutra ulazi u posao. Radovi bi trebali trajati oko tjedan dana, što znači da će kuglana biti spremna za sljedeće domaće kolo, kaže Žilavec.

U Kuglačkom klubu Zadar se nadaju da će se najava ostvariti, iako će nakon završetka radova licencu trebati potvrditi stručnjak na licu mjesta. Situacija s odlascima u Otočac dugoročno je neodrživa, jer to znači i plaćanje dvorane i sudaca i putnih troškova, a i činjenica da bi 30. rujna trebali biti domaćini baš Velebitu iz Otočca nije zanemariva kada se razmišlja o brzom dovršetku posla. Klub koji je prošle godine osvojio NBC kup i igrao Final four Lige prvaka zaslužuje igranje u svom gradu, a zasigurno i nešto više financija iz gradskog proračuna žele li ostati na sadašnjoj razini.