HNK Zadar dugo se nadao da će uspjeti zadržati ponajboljeg nogometaša prošle sezone, nekadašnjeg BiH reprezentativca Gorana Zakarića. Ovaj 30-godišnjak u prošloj polusezoni postigao je 13 golova i bio je najzaslužniji za uspon Zadra i kvalifikacije za viši rang. Klub je na kraju ispao od Karlovca, a Zakarić je pronašao novi izazov u karijeri.

Mediji javljaju kako Zakarić nogometni put nastavlja u Aiolikosu na otoku Lesbosu, koji se natječe u drugom rangu grčkog nogometa. Ligama BiH, Srbije, Hrvatske i Rumunjske tako će pridodati još jednu balkansku ligu.

- Čast nam je što će nositi plavo-bijeli dres. Želimo ti dobrodošlicu u našu veliku obitelj i puno uspjeha u Grčkoj i Super ligi 2, poručuju iz njegovog novog kluba. Zakarić je sakupio 29 nastupa za reprezentaciju BiH u mlađim uzrastima i seniorskoj selekciji. U karijeri je do sada osvojio dvije titule prvaka BiH.

HNK Zadar sezonu je otvorio furioznom pobjedom protiv Kamena, ali je u prošlom kolu doživio razočaranje na gostovanju u Metkoviću, gdje ga je Neretva porazila 3:1.