U petak je završen tradicionalni malonogometni turnir "Lišane 2023" na kojem su sudjelovale 32 ekipe iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Turnir je organizirao MNK Lišane, uz pokroviteljstvo Općine Lišane. Tijekom turnira u osam utakmica pobjednika su odlučili šesterci, što sve govori koliko je turnir bio kvalitetan, zanimljiv, neizvjestan i gledatelji su uživali u sjajnim utakmicama. 

Obje utakmice u polufinalu završene su bez pogodaka te se pristupilo izvođenju šesteraca i polufinalne utakmice jednostavno su "iscijedile" ekipe, što se odrazilo na finalnu večer. Finalnu večer u utakmici za treće mjesto otvorili su prošlogodišnji pobjednik turnira Graditeljstvo Ilić Young Boys i Friška riba Kukurin. Graditeljstvo Ilić Young Boys tijekom cijele utakmice dominirali su, stvarali šanse, imali više snage i svježine. Friška riba Kukurin nije se mogla suprostaviti takvoj lepršavoj i brzoj igri Boysa. Plod takve igre visoka je pobjeda 4:1 i zasluženo osvojeno treće mjesto. U revijalnoj utakmici djece, gledatelji su vidjeli veliki potencijal domaće djece iz Lišana.

U velikom finalu igrali su Murvicošijda i Rupe, no dok su pune tribine očekivale vrhunsku i neizvjesnu utakmicu, situacija na terenu ipak nije tako govorila. Moćna, mlada i sjajno tehnički potkovana ekipa Murvicošijade od prve minute silovito je krenula u napad i Rupe su morale igrati povučeno protiv takve nametnute igre svog protivnika. Udarni trio Murvicošijade: Leonardo Lučić, Matija Surać i najbolji igrač turnira Šime Colić - Škuca, stvarali su pravu pomutnju u obrani Rupa. Murvicošijada je upravo zahvaljujući tom udarnom triju, preko Matije Suraća već u trećoj minuti povela 1:0. To rano vodstvo dalo je Murvicošijadi još veća "krila" u daljnjim silovitim napadima, ali to nije obeshrabrilo Rupe koje su i dalje igrali strpljivo te vrebali prilike iz kontranapada. 

Do kraja utakmice gledali smo isti scenarij - Murvicošijada je napadala, a Rupe nisu mogle nikako „otključati" bravu obrane svog protivnika. U posljednjoj minuti obrana Rupa srušila je Leonarda Lučića u svom šestercu i on je stavio točku na „i" te pogodio šesterac za konačnu zasluženu pobjedu Murvicošijade 2:0. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, nastalo je veliko slavlje igrača i navijača Murvicošijade. 

Nakon uručenja nagrada, Torcida Lišane napravila je veliki vatromet u znak zahvalnosti organizatorima. Organizatori su pripremili i bogatu tombolu na kojoj je glavna nagrada bila je robotski usisavač, a sretni dobitnik je Josip Rubelj iz susjednog mjesta Bulića.