U subotu, 2. rujna u Dragama održat će se prvi međunarodni boksački turnir „Croatian Knights". Već se i u gradu naveliko šuška o nesvakidašnjem događaju koji organizira BK ARES ZADAR zajedno s Viktoriom Barešić pod pokroviteljstvom Hrvatskog Boksačkog saveza i Boksačkog saveza Zadarske županije.

Kao uvertira u turnir, u petak 1. rujna od 18 do 20 h organizira se pokazni trening gdje će svako dijete koje pokaže interes moći navući boksačke rukavice i okušati se u ovoj vještini pod stručnim vodstvom naših trenera i boksača koji će sudjelovati na turniru. Svako dijete iz Draga, koje pokaže interes za boks, bit će mu omogućeno besplatno treniranje u boksačkom klubu ARES ZADAR.

Turnir će se održati u neposrednoj blizini nautičke marine uz samu rivu. Prema rasporedu, održat će se 14 mečeva, a sami turnir će se otvoriti scenskim nastupom Vranskih vitezova koji će donijeti dašak srednjeg vijeka i pokazat kakve su se borbe vodile u prošlosti i nakon njih počinju mečevi. Uz Vranske vitezove sudjelovati će i Pakoške mažuretkinje te KUD Sv. Ante.

Natjecatelji samog turnira dolaze iz više hrvatskih klubova, a tu će se naći i natjecatelji iz Slovačke, Ukrajine, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Predviđen i jedan ženski par, što organizatore posebno veseli jer to je dokaz da ovaj sport i te kako ima potencijala i kod pripadnica lijepšega spola.

O kvaliteti samog turnira govori i činjenica da će upravo hrvatski reprezentativci, osvajači europskih medalja i potencijalni olimpijci, sudjelovati u turniru. Svoj dolazak potvrdio je i Bono Bošnjak i ostali visoki uzvanici kako bi podržali ovu manifestaciju. Nakon turnira nastaviti će se bogati zabavni program uz mladog i perspektivnog pjevača, Juru Brkljaču.

Cilj ovog turnira je koliko je sport važan za održavanje tjelesnog i psihološkog zdravlja, te koliko utječe na socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koji se mogu primijeniti izvan terena i dvorane. Isto tako, cilj turnira je promovirati malo mjesto Drage, koje se nalazi u sklopu Općine Pakoštane koja se do sada više puta pokazala kao prijatelj sporta i djece, a i kao pravi domaćin brojnim turistima koji iz godine u godinu otkrivaju ovaj još zagonetni biser na Jadranu.