Braća Šime i Mihovil Fantela završili su Svjetsko prvenstvo za olimpijske klase na 8. mjestu. U plovu za medalju 10 najboljih posada klase 49er, braća Fantela su kroz cilj prošli treći. 

Zadarski dvojac je bio neopterećen dok je trajala borba između par posada za srebrnu i brončanu medalju. Taj odlučujući plov ipak je donio prevrat u vrhu. Zlato nitko nije mogao ugroziti neprikosnovenim Nizozemcima Lambriexu i Van de Werkenu pa čak ni Španjolci, Botin Le Chvere i Tritel Paul koji su ih na dva dana skinuli s trona. Na drugo mjesto su se na kraju probili Švicarci a Španjolci koji su inače trenirali sa Šimom i Mihom, završili su kao brončani nakon 10. mjesta u Medal Raceu.

Plov za medalju zakazan je bio u 14 a završen je tek u 17. 30 sati.

Šime i Miho nisu osvojili medalju ali jesu vizu i najbolji rezultat hrvatskih jedriličara

Zadarska posada u klasi 49erFX, sestre Anđela i Mihaela de Micheli Vitturi završile su SP na 44. mjestu.

Braća Fantela prvi su od hrvatskih jedriličara izjedrili olimpijsku normu, odnosno ušli među 10 nacija. Danas je to pošlo za rukom Palmi Čargo, mladoj jedriličarki iz Splita koja je debitantica u novoj olimpijskoj klasi IQFOIL. Kao i 23-godišnji Martin Dolenc koji je to postigao olimpijskoj klasi formula kite u kojoj je bio favorit za put na Olimpijske igre.

Izbornik Edo Fantela više je nego zadovoljan postignutim. On je ujedno i team leadar koji očekuje i da jedan od dvojice splitskih jedriličara Tonči Stipanović ili Filip Jurišić uđe na popis 16 olimpijskih viza u klasi Ilca 7 (nekadašnji laser