Najbolji košarkaš AdmiralBet ABA lige i završnice HT Premijer lige Luka Božić danas je u Press centru ŠC Višnjik potpisao produljenje vjernosti s KK Zadar na jednu godinu. Ugovor s Božićem potpisala je vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov, koja je istaknula kako je njegov ostanak od prvog dana bio primarni cilj kluba.

- Svi smo svjedoci koliko je trajala ova priča oko Božićevog ostanka. On je bio nositelj naših dobrih igara prošle sezone, uložili smo dosta napora u ovaj čin i zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da dođe do potpisa ugovora. Nadam se da ćemo biti uspješni i želim Luki svu sreću i u ovoj sezoni, rekla je Dundov.

Božić je na potpis ugovora stigao vidno raspoložen, zadovoljan što će se priključiti suigračima i treneru s kojima je prošle godine doživio vjerojatno najljepše trenutke u svojoj karijeri. Upravo ta kemija u momčadi, okrunjena veličanstvenom završnicom i osvajanjem naslova prvaka, bila je presudna za njegov povratak u Zadar.

- Iznimno mi je drago što ću biti još jednu godinu u Zadru. To je ukupno četvrta koju ću igrati ovdje, pa Zadar već osjećam kao svoj drugi dom. Nadam se da ćemo pružati što bolje igre i da nećemo nervirati navijače. Imao sam financijski bolje ponude od ove, ali odlučio sam ostati zbog trenera, momčadi i sinergije s navijačima, rekao je Božić, odjeven u prigodnu majicu „MVP 29" s njegovim imenom i likom na prednjoj strani, te natpisom „Božić usrid lita!" na leđima. Ova majica, kao i neki drugi artikli, od danas je dostupna u fan shopu KK Zadar.

Zadovoljstvo obavljenim poslom u predsezoni iskazao je i sportski direktor Denis Pleslić.

- Potpisom Luke Božića zatvorili smo roster za ovu sezonu. Od početka nam je cilj bio da zadržimo nositelje igre, u tome smo uspjeli. Cilj nam je da budemo konkurentni u svim natjecanjima, da dignemo igru na još veću razinu, budemo dominantni ili u igri do samog kraja utakmice, rekao je Pleslić.

Počela prodaja sezonskih ulaznica
Danas je započela prodaja sezonskih ulaznica za 2023./24. godinu. Sezonska ulaznica za tribinu koštat će 70 eura, za ring 85, teleskop 100 i press 110 eura. Skuplji će biti paketi Silver (300 €), Gold (400 €) i Diamond (800 €). Cijene dnevnih ulaznica veće su za oko 20 posto u odnosu na prošlu godinu, što je v. d. direktorica Vana Dundov pojasnila općim porastom troškova.
- Kada cijenu sezonske pretplate podijelimo s brojem domaćih utakmica u sezoni, ispada da će najveći broj pretplatnika u prosjeku ulaznicu plaćati 2 eura, što i dalje smatramo vrlo pristupačnim, najavila je Dundov.
Zahvalila je svim dosadašnjim pretplatnicima, koji će ove godine pri kupnji sezone ulaznice ostvariti dodatni popust od 15 posto. Svi koji su prošle godine ostavili mail adresu, na nju će dobiti link za aktivaciju, dok će ostali moći obnoviti sezonsku pretplatu po sniženoj cijeni na blagajni na Višnjiku, radnim danom od 16 do 19 sati.