Dado Burčul prihvatit će poziv za ulaskom u Nadzorni odbor KK Zadar ako takav prijedlog ovih dana dođe s neke od zainteresiranih strana. Cilj mu je, kaže, uvođenje reda u klub i postavljanje stvari na pravo mjesto.

- Protiv toga sam da Grad košarke ima većinu u Nadzornom odboru i da upravlja klubom, jer za to nemaju mandat. Ako mogu donijeti milijun eura, neka upravljaju njime, ako mogu donijeti 3 ili 4 milijuna neka ga kupe, kaže Burčul.

Posebno ga je zasmetala konstatacija koja je iznesena na društvenim mrežama da će on, zajedno s Borisom Hrabrovom iz Udruge veterana, biti „uhljebljen" kao kadar Enija Meštrovića.

- Ja sam za klub cijelu prošlo godinu volontirao, odradio bez da sam dobio dvije ulaznice za utakmicu, doveo sam fizioterapeuta, liječnika. Meni ne treba nikakvo uhljebljivanje niti od članstva u NO imam korist, ali kao čovjek koji je cijeli život u košarci želim ograničiti ovlasti Nadzornog odbora, koji mora nadzirati zakonitost poslovanja, a ne smije upravljati klubom. Uz predstavnika Udruge veterana u Nadzorni odbor ulazi nezavisni predstavnik iz Gradskog vijeća i ako to predloži HDZ, Enio Meštrović ili netko treći, prihvatit ću poziv, kaže Burčul.