Jučer je na Lazaretu održan Streetball turnir Vol. 2, koji organizira Udruga Mladih Kumbul s Ošljaka. Turnir je bio humanitarnog karaktera, a sav prihod turnira donirat će se Odjelu pedijatrije u OB Zadar.

- Zgrada odjela je trošna i uskoro se planira obnova i kupovina novih medicinskih uređaja za dječicu tako da će ova donacija biti pravovremena i više nego dobrodošla, napisali su organizatori na društvenim mrežama.

Ovo je druga godina kako se organizira turnir, a broj ljudi ovog puta nadišao je očekivanja organizatora. Prošle godine bilo je stotinjak ljudi, a ove duplo više.

Za sudjelovanje se prijavilo 16 ekipa, a igralo se u 4 skupine. Pobjednici turnira su momci iz ekipe A Što Bi Tribali, koji su protiv Vošte poveli 44:40. 

Treće mjesto pripalo je domaćinima, odnosno momcima s Lazareta.

Nagrade, odnosno umjetničke medalje, napravio je Jure Lisak. 

Ekipe su pokupile svoje, a jedna je ostala i za MVP igrača, odnosno Gofa turnira, kojim je nagrađen Nikola Kontić iz pobjedničke A Što Bi Tribali.

Igra je bila uzbudljiva, bilo je nekih sitnih ozljeda, no svi smo živi! Sve je prošlo bolje od očekivanog, rekao je jedan od organizatora.

- Najbolji dio turnira je bio svakako „vibe". Atmosfera je bila super, a kako je sve išlo u dobrotvorne svrhe, baš se osjećala dobra energija, nadodao je.

Osim dobre igre, bilo je i spize, odnosno burgera za svih, a nije nedostajalo ni pića. Za glazbu je bila zadužena lokalna ekipa DJ-eva iz Udruge.

Plesalo se do zadnjeg trajekta u ponoć i po, koji je bio organiziran baš zbog turnira. Najuporniji su ostali i nakon, kad se bacilo na buće, što je isto jedna od tradicija na Lazaretu. Zabava je trajala do sitnih noćnih sati. Zasigurno se svi vesele izdanju iduće godine.