Besplatni košarkaški kampovi Krešimir Ćosić pravi su sportski hit ovog ljeta. Više od 100 djece već je pohađalo kampove ovog ljeta, a sada su krenule prijave za kampove koji se krajem kolovoza održavaju u Zadru, Karlovcu, Zagrebu, Sinju, Vukovaru, Vinkovcima i Kastvu.

- Veseli nas povratna informacija s kampove od ovog ljeta. Interes je ove godine puno veći i kampove smo organizirali u puno više gradova. Želja nam je da što više djece i za vrijeme praznika ostanu aktivna. S proširenim programom rada ove godine naglasak stavljamo i na stjecanje zdravih navika i kad je prehrana u pitanju pošto nam je čak 35 % osmogodišnjaka pretilo. Želja nam je da djeca nakon kampova stečena znanja prenesu i svojim vršnjacima, izjavila je Ana Ćosić Pajurin, predsjednica Udruge „Dani Krešimira Ćosića".


- Djeca u kampovima uče osnovne vježbe te pravila košarke, fair playu, educiraju se iz povijesti košarke te tko je bio Krešimir Ćosić. Poseban naglasak je i stjecanja znanja o pravilnoj prehrani, ali i rješavanje zadataka pod nazivima „I ja volim svoj dom", „I ja ne odustajem" i druge.

Kampovi traju tjedan dana, a u sklopu dnevnog programa su treninzi, radionice i obrok. Svi polaznici na poklon dobivaju majice, knjižice i na kraju i diplome. Kampovi se organiziraju u suradnji s lokalnim košarkaškim klubovima.

Dijete za besplatni kamp možete prijaviti putem linka: https://forms.gle/xqNJVHQW1KMBnJpj7Raspored kampova u kolovozu je sljedeći:

21. - 25.08 - KK ABC KOŠARKA, Dvorana Višnjik, ZADAR
28.08. - 01.09. - KK KARLOVAC, Sportska Školska dvorana OŠ Dubovac, KARLOVAC
28.08. - 01.09. - KK CEDEVITA, Dom košarke Cedevita, ZAGREB
28.08. - 01.09. - KK ALKAR SINJ, košarkaško igralište pokraj Gradskog kina ili Dvorana srednjoškolskog centra, SINJ
28.08. - 01.09. - KK BOROVO VUKOVAR, SD Borovo, VUKOVAR
28.08. - 01.09. - KK DUBRAVA, OŠ Granešina, ZAGREB
28.08. - 01.09. - KK DINAMO, Rudeška cesta 71, ZAGREB
28.08. - 01.09. - KK VINKOVCI, Dvorana Lenije, VINKOVCI
28.08. - 01.09. - KK KASTAV, ŠSD „Matija Katalinić", KASTAV

Više informacija o radu Udruge te kampovima možete saznati na web adresi možete saznati www.kresimircosic.com