Treće izdanje humanitarno-sportskog spektakla Gem Set Hrvatska u organizaciji Zaklade Marin Čilić održano je sinoć u Zadru. Cilj ove manifestacije bio je izgradnja dječjeg igrališta u Stankovcima, budući da u tamošnjoj osnovnoj školi djeca nastavu iz tjelesne i zdravstvene kulture odrađuju na školskim hodnicima. Naime, dvorane nemaju, a jedino igralište nije u bajnom stanju.

"Bilo je zbilja fantastično, pozdravio bih cijelu publiku, a posebno sve sportaše koji su došli i doprinijeli da ovo bude na ovakvom nivou. Hvala svima što ste došli, svaka kupljena karta je dobrodošla i ići će za izgradnju igrališta u Stankovcima. Nadam se da će klinci koristiti ovo igralište, jako mi je drago što smo mi sportaši bili ovdje na okupu i što svojim prisutstvom potičemo djecu na sport. Hvala i Luki koji je morao otići malo ranije jer ide sutra na pripreme", rekao je Marin Čilić u završnoj riječi.

Od poznatih na turniru su sudjelovali: Marin Čilić, Eduardo da Silva, Valent Sinković, Ivica Zubac, Dario Šarić, Matea Jelić, Valentina Mrnjavčić Pereglin, Filip Zubčić, Andrej Gaćina, Andrija Stipanović, Ante Žižić, Zoran Planinić, Danijel Subašić, Manuel Štrlek, Anđelo Kvesić, Doris Bačić, Borna Gojo, Tin Srbić, Luka Stepančić, Martin Sinković, Zrinka Ljutić, Stipe Žunić, Mate Pavić, Ivano Balić, Ivan Ljubičić, Luka Modrić.

Pobijedila je ekipa u kojoj su bili Marin Čilić. Luka Modrić, Tin Srbić, Matea Jelić i Andrija Stipanović.

Čilić je otkrio kako je došlo do toga da se igralište izgradi baš u Stankovcima.

"Oni tjelesni odgoj rade na hodniku škole jer nemaju gdje drugo", rekao je Marin kojem se posebno zahvalila ravnateljica osnovne škole.

Ivan Ljubičić se vratio iz Wimbledona nekoliko sati prije turnira, uspio je stići u Zadar:

"Stvarno mi je drago da jedna takva Zaklada ima kontinuitet. Prvu godinu je najlakše, ljudi se zapale, ali stvoriti jednu tradiciju, to je zahtjevno i Marin je u tome uspio."