U sklopu programa za humanitarno-sportski spektakl Gem Set Hrvatska, Zaklada Marin jučer je organizirala Kids Day. Program ispred crkve Sv. Donata izazvao je velik interes, a Marin Čilić zaigrao je tenis uz proslavljenog Vatrenog Eduarda da Silvu i trofejnog veslača Valenta Sinkovića.

Svoju podršku projektu Gem Set Hrvatska dao je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić koji će se natjecati s drugim sportašima 17. srpnja. Danas su za djecu organizirane edukativne radionice od 15.30 do 19 sati, a neke od tema koje se provlače su briga o sebi i prirodi te održivost. Brojni posjetitelji moći će tijekom dana uživati u promotivnim i zanimljivim aktivnostima za cijelu obitelj od 14 do 23 sata. Posjetitelji će se tako moći i bez ulaznica družiti i zabavljati na platou bazena ŠC Višnjik, u Tennis Villageu. Glavni meč odvija se od 19 do 21 sat na središnjem teniskom terenu Športskog centra u Višnjiku, a za posjetitelje bez ulaznice predviđeno je i praćenje finalnih mečeva na video wallu.

- Neizmjerno sam sretan što smo danas razveselili djecu na Kids Day-u i dobro smo se zabavili. Hvala svima koji su došli. Ovo nam je super zagrijavanje za teniski turnir sutra. Zahvalni smo zbog velikog interesa, a turnir je rasprodan već prije par dana, rekao je Marin Čilić

Tordinci, Grubišno Polje, Petrinja i Hrvatska Kostajnica su nazivi ekipa koje su dobile naziv po gradovima u kojima su napravljena igrališta do danas u sklopu projekta Gem Set Hrvatska. U ekipi Tordinci su Mate Pavić, Eduardo da Silva, Valentina Pereglin, Zoran Planinić, u ekipi Grubišno Polje su Marin Čilić, Luka Modrić, Matea Jelić, Andrija Stipanović i Tin Srbić. U ekipi Petrinja su Borna Gojo, Valent Sinković, Doris Bačić, Ivica Zubac i Danijel Subašić, a u ekipi Hrvatska Kostajnica su Andrej Gaćina, Manuel Štrlek, Filip Zubčić i Anđelo Kvesić.

I ove godine Zaklada Marin Čilić organizira projekt kako bi prikupila sredstava za pomoć djeci i popularizaciji sporta kod djece. Ove godine cilj je prikupiti sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima.

Svi koji nisu u Zadru i nisu uspjeli kupiti ulaznice, direktan prijenos mečeva mogu pratiti na programu Doma TV s početkom u 19sati. Za sve građane koji nisu na lokaciji i kupnjom ulaznice ne mogu donirati u tu svrhu, otvoren je humanitarni broj 060 9003 te pozivom mogu sudjelovati u ovom jedinstvenom humanitarnom projektu. Cijena poziva s uključenim PDV-om iznosi 0,83 eura/6,25 HRK (prema tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK).

Proslavljenom tenisaču, domaćinu ovog projekta pridružit će se i ove godine mnogi uspješni, svjetski priznati hrvatski sportaši koji će svojim dolaskom podržati ovu sportsku priču koja ima niz humanitarnih aktivacija i nastavlja pomagati djeci i poticati na zdrav, fizički aktivan život i bavljenje sportom.