Kadetska reprezentacija u klasi Optimist sudjelovati će na Europskom prvenstvu u jedrenju, koje počinje 15. srpnja u grčkom Solunu.

Pod vodstvom Svena Katnića (JK Val) i trenerice Daniele Gluhan (JK Uskok) mlade nade zadarskog jedrenja pokušat će opravdati velika očekivanja.  

Naime, mladi jedriličari su nedavno dojedrili na svjetsko postolje, tako što su se sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj u lipnju vratili s brončanom medaljom u ženskoj konkurenciji. Ukupno su bili 3. nacija svijeta.

JK Uskok je ponosno podijelio kako na Europskom sudjeluje i njihov mladi jedriličar Jakov Dokoza. On je uhvatio broncu na Mićoj regati u svibnju te si time osigurao mjesto u reprezentaciji. Izborio se među konkurencijom od 80 najboljih mladih hrvatskih jedriličara i jedriličarki.

Inače, trenerica Daniela u sklopu JK Uskoka vodi i školu jedrenja za djecu od 7 do 10 godina, koja je počela 3. srpnja, a trajat će do 4. kolovoza. Na svojim stranicama pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u morskim avanturama.