Novi trener HNK Zadar bit će 35-godišnji Metkovčanin Marin Oršulić, objavio je klub sa Stanova. Prvi čovjek na klupi zadarskih plavo-bijelih lani je vodio Croatiju iz Zmijavaca, ranije Jadran LP i opuzenski Neretvanac, a prije nego što je počeo trenersku karijeru bio najmlađi kapetan Zagreba, potom je igrao za azerbajdžanski Hazar, bugarski CSKA iz Sofije, norveški Tromsø IL, ciparsku Omoniju i korejski Seongnam gdje je zaključio profesionalnu karijeru.
Prije deset godina Oršulić je odigrao 20 utakmica za NK Zadar, kada je u plavo-bijelom dresu na mjestu stopera prvi put osjetio travnjak na Stanovima.

- Emotivan sam kada su u pitanju grad i klub, zato sam došao s veseljem. Očekujem dobru epizodu u Zadru i jedva čekam početi s radom, prve su riječi novog trenera kojemu HNK Zadar nije nepoznanica.

Dosta informacija dobio sam od svojih prijatelja Želimira Terkeša i Dragana Blatnjaka koji su trenirali Zadar. Klupska uprava je pored toga pokazala veliku želju, sve se poklopilo i nisam se puno mislio - kaže Oršulić koji je unatoč vrlo dobroj sezoni u prvoligaškoj Croatiji, za nastavak karijere ipak odabrao trećeligaša sa Stanova.

- Zadar je brend bez obzira na trenutni rang natjecanja. Mnogi su bili iznenađeni ovom odlukom, ali meni je najbitniji unutarnji osjećaj koji mi govori što je najbolje za nastavak moje trenerske karijere. Odgovaraju mi velika očekivanja koja ima Zadar, jer sam se i ranije susretao sa sličnim težnjama u Jadranu i Croatiji. To je jednostavno dio trenerskog posla, očekivanja i pritisak su pravi pokretači, poručuje novi trener Zadra.

Rezultatski imperativ u novoj sezoni zato je već kao naslov utisnut na prvu stranicu Oršulićeve trenerske bilježnice.

- Cilj je prvo mjesto. Dugoročno se ne vidim u ovom rangu natjecanja, zato sam došao u Zadar kako bismo napravili rezultat. Uz dužno poštovanje prema svim momčadima i trenerima u Trećoj HNL, ali za mene će sve osim plasmana u Drugu HNL biti neuspjeh, dodaje Oršulić koji će s radom početi u ponedjeljak kada će na Stanovima biti prvo okupljanje osvježene i pojačane momčadi Zadra, a ubrzo potom slijedi i prva pripremna utakmica sa Solinom.