Zadarski rukometaši RK Zadar 2013 sretno su se vratili s najvećeg svjetskog rukometnog natjecanja za mlađe uzraste Partille Cup koje se tradicionalno održava u Švedskom Göteborgu.

Ove godine na natjecanju je sudjelovala 1.191 ekipa iz 34 zemlje, a odigrane su 4093 utakmice. Rukometaši RK Zadar 2013 predstavljali su Hrvatsku s pet ekipa (U11, U12, U13, U14, U16) zajedno s osam ekipa iz Zagreba.

Rukometašima Zadra 2013 ovo je bilo prvo sudjelovanje na Partille Cupu, a vodili su ih Andrea Antić, Matija Merhar, Frane Kardum, Branimir Grbić, Barbara Kardum, Ema Meštrović, Zoran Vrkić i Lovorka Vrkić. Svih pet zadarskih ekipa ostvarilo je izvrsne rezultate, a sa srebrnim medaljama vratili su se dječaci U14, a brončanim dječaci U12. Nakon medalje s Državne završnice u Poreču, poziva dvoje igrača u kadetsku reprezentaciju RK ZADAR 2013 nastavlja nizati uspjehe.

Igrače su uz vodstvo iz Kluba pratili i neki od roditelja koji su bili glavni navijači na terenima Göteborga, ali i Hrvati iz Švedske. Iako je putovanje trajalo dugih 36 sati, a gotovo svih dana padala je kiša, djeca nisu posustajala i borila su se do kraja, do medalje. Zajedništvo koje je ovih dana vladalo među zadarskim ekipama dokaz je dobre atmosfere i kvalitetnog rada ove male rukometne obitelji.

Poseban doživljaj zadarskim rukometašima bilo je putovanje kroz nekoliko zemalja, nova prijateljstva s vršnjacima i sudjelovanje na otvorenju turnira koje se održalo u Scandinavium areni koja je bila u potpunosti popunjena.

Poseban doček ekipama pripremila je uprava kluba u suradnji s roditeljima i veličanstveno dočekala djecu s odličjima. Nakon prolaska kroz koridor baklji i zastava, kod ŠC Višnjik slavlje je nastavljeno uz šampanjac i glazbu. RK ZADAR 2013 zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji i provedbi ovog natjecanja, a posebno Kazimiru Ilijašu na čiji su poziv zadarske ekipe sudjelovale na turniru. Dopredsjednica Kluba Silvija Šiljeg zaključila je da je ovo jedna od najboljih sezona Kluba te je pozvala da se što više djece uključi u RK Zadar 2013.