Zaklada Marin Čilić ovog ljeta po treći put organizira humanitarni turnir Gem Set Hrvatska. Proslavljena imena hrvatskog sporta 16. i 17. srpnja odmjerit će snage na humanitarnom turniru kako bi pomogli u realizaciji plemenitog cilja - izgradnji multifunkcionalnog sportskog igrališta u Osnovnoj školi Petar Zoranić u Stankovcima, mjestu u zaleđu Zadra.

Prvog dana turnira ispred crkve sv. Donata bit će postavljen teniski park sa zabavnim i edukativnim aktivnostima za djecu, koja će se moći družiti sa sportašima. Sam humanitarni teniski turnir u parovima igrat će se 17. srpnja u ŠRC Višnjik u Zadru, kada će svjetski poznati tenisači odmjeriti snage s proslavljenim sportašima iz ostalih sportova.

- Ponosan sam što ovaj sportski događaj postaje tradicija koja okuplja brojne sudionike, jer samo zajedno možemo omogućiti svakom djetetu da ostvari svoje snove. Uvjeren sam da će i igralište u Stankovcima biti prepuno djece koja će dobiti priliku baviti se sportom, izjavio je Marin Čilić.

Zaklada „Marin Čilić", osnovana je 2016. godine, a zahvaljujući njezinom radu izgrađena su četiri školska igrališta, dodijeljene su 102 stipendije, obnovljeno je šest školskih laboratorija, a u projektu je do sada sudjelovalo preko 5.000 djece.