Na atletskom Prvenstvu Hrvatske za juniorke i juniore održanom u Čakovcu dva brončana odličja osvojio je vrsni zadarski skakač David Dragaš.

Unatoč virozi pojavio se na zaletištu oba dana natjecanja. U subotu je sa skokom 5,95 m osvojio treće mjesto u skoku u dalj, a u nedjelju je isti uspjeh ponovio i u troskoku s rezultatom 12,75 m.

Trener Mate Bulić je nakon natjecanja istaknuo kako je Davidova predanost sportu jamstvo uspjeha:

"Teško je govoriti što bi bilo da je bilo, ali rezultati koje je ostvarivao na treninzima ukazuju da ga je viroza značajno omela u sportskoj izvedbi. Ponosan sam na njegovo htijenje i hrabrost da se shrvan virozom pojavi na zaletištu i povrh svega se dva puta popne na postolje", rekao je Bulić.

Zadovoljan je i prvi čovjek kluba Slobodan Miolović:

"Dragaš je pod vodstvom trenera Bulića već ostvario cijelu nisku vrhunskih rezultata. Siguran sam da ćemo i u budućnosti svjedočiti novim uspjesima ovog dvojca."

Dodajmo kako je Lukrecija Krstičević u utrci na 3000 m zapreke s osobnim rekordom zauzela drugo mjesto, pa iako je bila jedna od dvije djevojke koje su imale hrabrosti upustiti se u avanturu ovako izazovne discipline po velikoj sparini, zbog nedovoljnog broja natjecateljica ostala je bez zasluženog odličja.