Dragan Blatnjak od ponedjeljka više nije trener prve momčadi HNK Zadar. Sporazumni raskid ugovora s trenerom seniora dogovoren je na Stanovima uz, navodi se u klupskom priopćenju, „srdačni stisak ruku te zahvale Blatnjaku za odrađeni posao na travnjaku i tri i pol godine rada u Zadru".

Blatnjak je od osnivanja nove udruge HNK Zadar bio zaposlenik Škole nogometa, da bi 2021. godine postao pomoćnik tada novoizabranom treneru Želimiru Terkešu. Prvu godinu rada obilježilo je loš rezultat i četvrto mjesto u 3. HNL jug. Prošle sezone Blatnjak je preuzeo prvu momčad, nije osvojio prvo mjesto ali je s momčadi dobio priliku igrati kvalifikacije za popunu 2. NL. Ni to nije bilo dovoljno za ulazak, jer je Karlovac u obje utakmice pobijedio, pa je rastanak bio logičan epilog.

- Žao mi je što nismo uspjeli u kvalifikacijama, odnosno što nismo ostvariti naš glavni cilj, pa je u sportu onda rastanak neminovan. No proveo sam divne tri i pol godine. Osjećam ponos zbog svega učinjenog i činjenice da sam dao cijelog sebe. Došao sam s namjerom da pomognem HNK-u u kojemu sam od prvog dana. Prošli smo dosta toga, ali došlo je vrijeme da krenem svojim putem - kaže Blatnjak.

Blatnjak je, ističu u klubu, vodio momčad koja je igrala lepršavo, imala dozu sportske nesreće, ali i dosljedno i hrabro promovirao desetak juniora i kadeta na ligaškim utakmicama, čime je u budućoj selekciji olakšao posao svom nasljedniku.

- Klub je dobar, zdrav je, ljudi koji ga vode rade dobar posao. Uvijek ću biti dio Zadra i uvijek na raspolaganju Klubu. Volim ovaj grad i navijač sam Zadra, ali ovo je bio trenutak u kojemu smo Klub i ja osjetili da je vrijeme za rastanak. Zaista želim da Zadar što prije dođe na mjesto koje zaslužuje, a to je viši rang. Siguran sam da će to vrlo brzo netko ostvariti. U to nema nikakve sumnje - poruka je trenera Blatnjaka.