Nažalost, nije se ponovila prošla godina, kada je Hrvatska u borbi za broncu pobijedila Ukrajinu na Final Fouru Zlatne europske lige, nakon što su izgubili oba susreta u skupini. I ove su sezone izgubili naši od Ukrajine oba meča, no suparnici su dobili i polufinalni, te tako izborili nedjeljno finale u 20 sati protiv Turske, koja je s 3:2 ranije pobijedila Češku. Hrvatska će tako u 17 sati u ŠC Višnjik igrati za broncu protiv Češke.

- Nadali smo se trećoj sreći, da ćemo u trećoj utakmici s Ukrajinom pobijediti. Igrali smo s pojačanjem, Zhukouskim koji nam se vratio. Kako smo imali dvije ozljede tehničara to nam je u jednu stranu išlo u korist jer nisu znali našu taktiku. S druge strane manjak uigranosti nas je koštao. Prvi set su oni dobro poveli, borili smo se da se vratimo i pri kraju smo izgubili na malu razliku. U drugom setu smo mi bili ti koji su vodili i na kraju uzeli taj set. Treći set odlično smo ušli, no na kraju su oni napravili par poena s kojima su se uspjeli odvojiti te na kraju pobijediti. U četvrtom setu su jednostavno pokazali da su bolja momčad, nabili su jako dobar ritam od početka i jednostavno ih nismo uspjeli pobijediti, istaknuo je reprezentativac Marino Marelić.

Petar Đirlić bio je s 17 poena najučinkovitiji u našim redovima, Marelić je dodao 13, dok je kod Ukrajinaca briljirao Tupči s 18.