Nakon 4 i pol mjeseca obnove službeno je otvorena skakaonica na Otvorenom plivalištu Kolovare. Na ovom kultnom zadarskom okupljalištu vještine su pokazali članovi klubova vodenih sportova, sve začinjeno dobrom glazbom i hranom.

Već 66 godina jedan je od simbola Zadra i mjesto susreta brojnih naraštaja. Skakaonica na Kolovarama obnovljena je nakon višemjesečnih radova, a svoje novo ruho službeno je ponosno predstavljeno Zadranima i gostima, piše HRT Radio Zadar.

- Jednostavno smo imali potrebu podijeliti tu radost s našim građanima i sportašima. Okupljeni su brojni naši klubovi vodenih sportova; plivači, vaterpolisti, skakači u vodu... Naravno, tu je i odbojka na pijesku, revijalno natjecanje u skokovima u vodu, natjecanje klubova vodenih sportova u samom bazenu i druženje uz glazbu i roštilj, kaže Dina Bušić, gradska pročelnica za kulturu i sport.

Što se same obnove skakaonice tiče, ona je trajala 4 i pol mjeseca, a glavni uvjet je bio da se ne mijenja njezin izgled.

- To je bilo jako važno svima akterima, svima koji su zainteresirani. Ona je sada statički u potpunosti sigurna. Zamijenjene su platforme trojke, petice i desetke u potpunosti i u samoj konstrukciji došli smo do samih armatura, zamijenili smo sve što se trebalo zamijeniti.

Grad Zadar temeljem projekta obnove koju je izradila tvrtka Geo-Expert posljednja je četiri mjeseca koordinirao i provodio obnovu koju je izvela tvrtka Mar d.o.o. Vrijednost radova na obnovi skakaonice iznosila je ukupno 818.485,00 kn bez PDV-a.

Jedina skakaonica u Hrvatskoj s koje se skače u more spremna je tako za brojne nove naraštaje, ali i one nešto starije.