Pred hrvatskom muškom odbojkaškom reprezentacijom je najizazovniji vikend Zlatne europske lige. Naši odbojkaši u subotu, 24. lipnja u 20 sati u zadarskom ŠC Višnjik igraju Final Four s najjačim odbojkaškim momčadima Europe. Ususret završnici ovog prestižnog natjecanja otkrili su kakvo je stanje u momčadi, koliko je opasan njihov prvi protivnik te kakav plasman priželjkuju, ali i otkrili jednu novu lijepu vijest, a to je produženje ugovora s izbornikom Cedricom Enardom.

„Iako nismo favoriti vjerujem da možemo biti veliko iznenađenje i nadam se da ćemo iz Zadra otići kao prvaci. Hrvatska odbojka posljednjih godina se jako podigla, dovela u našu zemlju organizacije velikih natjecanja poput Europskog prvenstva, Challengera do Final Foura Zlatne europske lige."- rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić i dodao: „Ovi momci zaslužuju više ljudi na tribinama, stoga pozivam posebno sve one koji se na bilo koji način bave odbojkom, one koji odbojku jednostavno vole, ali i one koji do sada nisu imali prilike upoznati ovaj sport da dođu u Zadar i podrže našu reprezentaciju."

Naši odbojkaši proteklih su tjedana prvotno igrali gostujuće utakmice grupne faze natjecanja, a onda su u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića odigrali i tri uzvratne utakmice s istim protivnicima; Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Belgijom. Natjecanje su hrvatski odbojkaši započeli nešto slabijom igrom pa su se s gostovanja vratili s porazima, no na domaćem terenu potom su pokazali bolju igru. U prvoj uzvratnoj utakmici Ukrajina je ipak bila bolja od naše reprezentacije, no potom su u drugoj utakmici Hrvati bez velikih problema nadjačali Sjevernu Makedoniju. Posljednji susret grupne faze natjecanja s reprezentacijom Belgije završen je također pobjedom naše Hrvatske

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige našim reprezentativcima ujedno je i velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja.

Uz utakmicu naših odbojkaša, za naslov pobjednika Zlatne europske lige u subotu, 24. lipnja u 17 sati borit će se reprezentacije Turske i Češke. Finalne utakmice za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 25. lipnja također u 17 i 20 sati.

Ulaznice za Final Four u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.