Sjajna, vrhunska odbojkaška predstava odigrana je na zadarskom Višnjiku. Hrvatska je unatoč svim pehovima koji je prate na ovom natjecanju, pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:2 (20:25, 25:17, 25:23, 15:25, 15:13) u 5. kolu Zlatne europske lige, nakon 122 minute igre.

Pobjeda je time vrjednija kada se zna da je naša reprezentacija toliko načeta ozljedama te je ostala bez oba organizatora igre zbog ozljeda, Višića i Bakonjija, pa je izbornik Cedric Enard na najodgovornije mjesto u postavi postavio libera Hrvoja Pervana. Momka koji je toliko dobro odradio taj posao da sada može razmišljati da trajnije igra na toj poziciji. U igru je od prve minute uveo rekovalescente Filipa Šestana i Petra Đirlića i tu je pogodio, Đirlić 22, a Šestan 10 poena do kraja. U ruletu petog seta „kockao" se s mladim Gabrijelom Cvancigerom na korektoru, a igrač odluke na kraju je ispao samozatajni Marino Marelić, jocker s klupe. Njegov poen za 13:13, pa as za 14:13, odveli su Hrvatsku do pobjede.

- Jako sam sretan jer smo se snažno borili za ovu pobjedu. Unatoč ozljedama i svemu što nas je snašlo tražio sam momke samo da se bore. Tražio sam starije igrače da preuzmu odgovornost, no bez previše razmišljanja, želio sam da svi zajedno uživaju u igri i utakmici.« - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard te dodao: »U ovoj utakmici vratili smo svoju borbenost koju želimo zadržati u narednim susretima. Final Four nam je iznimno važan, a ovi momci su borci i vjerujem u njih.«

Posljednju utakmicu u skupini naši reprezentativci igraju u nedjelju, 18. lipnja u 20 sati u ŠC višnjik protiv reprezentacije Belgije. Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.