U subotu se održalo Brdsko prvenstvo Hrvatske na Učki, Biciklistički klub Zadar vratio se sa 5 osvojenih državnih medalja.

Cjelokupno postolje kategorije U15 pripalo je najmlađim članovima BK Zadar. Prvo mjesto, odnosno mjesto državnog prvaka pripalo je Toniju Srbiću. Tomislav Reofilov odnio je srebro, a Ante Barešić bio je treći, odnosno brončani. Na petom mjestu našao se Roko Škara.

Među kadetima, Noa Jolić Mustać zauzeo je mjesto državnog prvaka, a to mu je druga takva titula ove godine. Tomislav Grabić, Tonko Jabuka i Teo Radaš zauzeli 6. ,8. i 9. mjesto.

Među Veteranima C Robert Buterin ponovio je prošlogodišnji plasman i osvojio broncu.

Najtrofejniji vozač Luka Škara, koji je u juniorskoj kategoriji u dresu svog novog kluba iz Bergama, „Team Fratelli Giorgi", osvojio je Učku po peti put u nizu.č Vinko Bulum je za BK Zadar okončao nastup među juniorima na sedmom mjestu.

Učka je ove sezone zaokružila i broj osvojenih odličja na hrvatskim državnim prvenstvima BK Zadra, pod trenerom Antom Radićem na 200. Ovo je deveta sezona otkad je on na kormilu Biciklističkog kluba Zadar, a u tu brojku je ugradio 75 naslova državnih prvaka.