Ninska plaža Ždrijac u lijepom će sjećanju ostati članovima Beach handball club Zagreb, koji su u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili prva mjesta na turniru Nin Open.

Sudjelovalo je devet ekipa u muškoj te četiri u ženskoj konkurenciji i to iz Dugog Rata, Kaštela, Splita, Zagreba, Dubrave, Sesveta, Čakovca, Slavonskog Broda, a prvi put su zaigrali i seniori Rukometnog kluba Zadar 1954. U konkurenciji s puno jačim i uigranijim protivnicima Zadrani su uspjeli upisati jednu pobjedu. Za RK ZADAR 1954 su igrali: Leon Goldner, Dominik Jurišić, Luka Knežević, Mihael Marić, Andrija Prtenjača i Ivan Rančić.

Osim što su u dva dana odigrali 35 utakmica na vrlo visokoj razini u seniorskoj kategoriji, organizatori iz Hrvatskog rukometnog saveza i Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb, izuzetno su zadovoljni odazivom najmlađih na radionici za najmlađe. Sudjelovalo je oko 30-ak djece koji su se po prvi put upoznali sa pravilima rukometa na pijesku te su odmah potom iskazali i veliko zanimanje za ovim sportom.

Ujedno, ovaj turnir za pripreme su iskoristili i članovi muške i ženske juniorske reprezentacije, za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će koncem lipnja održati u Turskoj. Oni su nastupili na turniru u svojim kategorijama, i zanimljivo obje su reprezentacije završile na četvrtom mjestu.

Dogradonačelnik Grada Nina Tomislav Ćurko prigodom ceremonije dodjele nagrada zahvalio je svim sudionicima što su kraljevski grad Nin na kraljevski način počastili prezentacijom i promocijom ovog atraktivnog i za Hrvatsku, u svjetskim okvirima vrlo trofejnog sporta.

Finalne utakmice u obje konkurencije gledatelji su mogli pratiti u izravnom TV prijenosu na Sportskoj televiziji. U dogovoru domaćina iz Grada Nina i Nin turizma te organizatora iz HRS-a i AKRP Zagreb postojeći teren za rukomet na pijesku ovoga će ljeta ostati na ninskoj plaži Ždrijac za dodatnu popularizaciju ovog vrlo atraktivnog sporta.