Na facebook stranici KK Zadar fans naišli smo na objavu Adema Mekića, igrača pobjedničke momčadi KK Zadra koja najbolje oslikava kakvu je atmosferu stvorio trener Danijel Jusup i kakavu je energiju dao svom timu za kojeg se borio proteklih mjeseci dok su političari s KK Zadar igrali puing-pong.

"Emocije su izvan granice, emocije su do nema. Znao sam gdje dolazim i što nas čeka ako osvojimo naslov prvaka. Vjerovao sam u ekipu i trenera. Ovim putem se zahvaljujem svima u KK Zadar, prije svega igračima i trenerima koji su me dočekali kao da sam s njima tu već godinama. Ovdje sam uživao dva i pol mjeseca, ali baš uživao. Naslov mi puno znači jer sam krenuo stopama Todora Gečevskog. Ne mogu opisati koliko mi znači ovaj trofej. Presretan sam i uživam u svakoj sekundi slavlja. Iskreno bi volio da svaki sportaš na svijetu doživi ovo što sam ja doživio danas.

Nema novca na svijetu koji ovo može zamijeniti. Emotivan sam igrač i uvijek igram pred punom dvoranom. Nije bilo straha ni treme, već vjetar u leđa. Mi smo ratnička ekipa predvođena Lukom Božićem. Dečko je fenomenalan, a mi svi ostali smo se podredili ekipi. Trener nas je posložio perfektno, svi smo imali slobodu u napadu, ali se znalo što moramo odraditi u obrani. Meni se i večeras i u obje splitske utakmice otvorilo, to sam iskoristio, ja sam najmanje x faktor, svi smo jednako važni. Pobijediti ekipu poput Splita 3-0 dokazuje da smo bili gladni naslova i iskreno ću vam reći bio sam siguran da ćemo osvojiti, napisao je "zadarski momče Makedonče".

Emotivni istupu Adema Mekića ovjekovječio je zadarski novinar i najbolji poznavatelj klupskih prilika Branko Tabak na tportalu.