Odlukom HNS-a HNK Zadar je kao drugoplasirana momčad 3. NL Jug uvršten u kvalifikacijski ždrijeb za popunu višeg ranga natjecanja, a na putu do SuperSport Druge nogometne lige stajat će mu prvak 3. NL Centar, NK Karlovac 1919, izvijestili su iz kluba.

Odluka o momčadima u kvalifikacijama i ždrijeb odrađeni su danas u krovnoj kući hrvatskog nogometa, a ta je vijest obradovala klub sa Stanova.

- Zadovoljni smo raspletom situacije i odlukom tijela HNS-a, jer je cijela priča oko kvalifikacija bila nekorektno usmjerena protiv našeg kluba. Jedina je istina da Zadar ispunjava sve uvjete i kriterije za natjecanje u višem rangu. Mi nismo i ne možemo biti odgovorni za propuste koje su napravile druge organizacije i momčadi - ističe predsjednica Zadra Iva Bokanović, osvrćući se na činjenicu kako Zagora kao južnjački prvak ne može u kvalifikacije, jer nema sve uzrasne kategorije.

- Respektiramo Karlovac, ali mi imamo svoj ovogodišnji cilj, a to je plasman u viši rang natjecanja. Istina je da smo dobili najozbiljnijeg mogućeg suparnika u kvalifikacijama, ali sam isto tako siguran da slično razmišljaju i u Karlovcu - kaže trener Dragan Blatnjak koji će na raspolaganju imati cijeli ovosezonski roster.

Utakmica HNK Zadar - NK Karlovac 1919 igra se 11. lipnja na Stanovima, a uzvrat je 17. lipnja u Karlovcu.