Košarkaši Zadra prvaci su hrvatske u košarci! Veličanstvena atmosfera od početka je nosila Zadrane do naslova, a Splićani su joj brzo podlegli i ostali bez šansi za iznenađenjem. Od prvog do zadnjeg trenutka navijači su pjesmom bodrili svoje košarkaše, koji su već u prvoj četvrtini stekli 10 poena prednosti i tu prednost povećavali sve do kraja utakmice i krajnjih 99:62 (27:17, 24:9, 18:10, 30:26).
Zadru je ovo četvrti naslov prvaka Hrvatske, deseti naslov državnog prvaka kada se pribroji šest osvojenih u Jugoslaviji te ukupno 20. trofej. „Večeras je naša fešta", odzvanjalo je dvoranom, a odzvanjat će i tijekom ostatka večeri u cijelom gradu.

Fantastična atmosfera podigla je košarkaše Zadra, koji su imali vjerojatno najbolju šutersku četvrtinu ove sezone. Ruke su znale zadrhtati kada se željelo prenijeti loptu što brže prema protivničkom košu ali zato su trice pogađali Lakić, Davis, Ramljak... U 8. minuti Subotić prvi zove time-out jer je Zadar već na +8 (23:15). Božić i Lakić uspješno su završili dvije akcije i Zadar odveli do 27:17 na kraju prve četvrtine.

Vrlo rano Jusup je dao priliku Mekiću, koji je ušao kako bi rasteretio Ramljaka, a na parketu oduševio s nekoliko izvrsnih akcija, uključujući i tricu iz teške pozicije te polaganje, Drežnjak i Ramljak dodali su po još jedan za 41:20 u 16. minuti. Fanatičnom obranom u kojoj je Split u devet minuta druge četvrtine držao na 6 postignutih poena, Zadar je na poluvrijeme otišao s +25 (51:26). Luka Božić još jednom je bio najbolji igrač na terenu, s 9 poena, 7 skokova i 6 asistencija već u prvih 20 minuta igre. S druge strane najviše je postigao Vuko (9), dok je Shorter ostao na nuli.

Splitu je ostalo nadati se čudu, kakva su uvijek moguća, no košarkaši Zadra brzo su im uništili svaku nadu. U 16. minuti prednost je prvi put prešla 30 poena (61:30), sve što je Žutima ove godine znalo ulaziti kroz obruč ovoga puta nije i gosti su polako počeli odustajati od borbe za pobjedu. Treća četvrtina završila je rezultatom 69:36 i nakon toga u drugi plan je palo sve osim pjesme i ovacija svakom potezu Zadrana. Atmosferi nije odolio ni trener Danijel Jusup, koji je vjerojatno prvi put u karijeri počeo slaviti prije kraja utakmica, uz velike emocije ispraćen je s parketa Luka Božić, a ovacije su dobili i zadarski mladići, kao i Sani Čampara, koji je ušao nakon oporavka od ozljede.

Luka Božić na kraju sezone stigao je do triple doublea (16 poena, 13 skokova, 11 asistencija) te je ispraćen uz zasluženi „MVP, MVP". Najviše poena u posljednjoj utakmici sezone postigao je Drežnjak (19), a kod Splita jedini dvoznamenkasti bio je Vuko (11).