Nin će u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja ugostiti još jednu sportsku manifestaciju s nacionalnim predznakom. Na ninskoj plaži Ždrijac, na terenu za pjeskaške sportove, održat će se Nin-OPEN, treći iz serije turnira Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku.

Grad Nin je po prvi put domaćin PH u rukometu na pijesku, gdje će se okupiti ponajbolji svjetski igrači, budući da je reprezentacija Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji, višestruki svjetski i europski prvak. Ukupno će nastupiti 12 sastava, osam u muškoj i četiri u ženskom djelu turnira. Svoje mjesto u turniru pronašli su i domaći rukometaši - članovi Rukometnog kuba Zadar 1953.

Program u subotu započinje ujutro u 9.30 sati i traje cijeli dan, zaključno sa posljednjom utakmicom u 21.45 sati. U nedjelju turnir starta u 9.45 sati, dok su finalne utakmice na rasporedu od 17 sati u ženskom djelu, te od 17.45 sati u muškom djelu turnira.

Osim utakmica za PH, vikend u Ninu prema najavama organizatora iz Hrvatskog rukometnog saveza i AKRP Zagreb, imat će i posebne benefite. Subota poslijepodne rezervirana je za pokazni trening mladim uzrastima, dok će našim juniorima i juniorkama ovo biti svojevrsne pripreme pred skorašnje Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku, kojem je Turska domaćin koncem lipnja ove godine.