U subotu, 3. lipnja će se u organizaciji zadarskog ŠRD Zubatac, najtrofejnijeg sportskog kluba u Hrvatskoj, održati tradicionalni kup Zubatac i to u 21. izdanju.

Lovi se iz brodice na atraktivnom području bogatom ribom, točnije u Rivanjskom kanalu. Zasad je prijavljeno 19 ekipa od maksimalnih 20, a prijava za preostalo mjesto može se slati na mail adresu kluba. Ovaj kup svakako okuplja zaljubljenike u more i ribolov te profesionalne ribolovce.

Natjecatelji će krenuti s Mulina na otoku Ugljanu, gdje će se i podijeliti natjecateljski brojevi između 7 i 7.30 sati.

Ovaj Kup je ujedno i najstarije takvo natjecanje u Hrvatskoj iz kojeg su proizašle druge inačice širom obale. Posebnost kupa je što se na vagu predaje očišćenih 15 najvećih riba, a nakon vaganja sva riba ide na gradele, tako da natjecatelji mogu uživati u gozbi, koju su si sami ulovili. Ovakva praksa nije običaj na ostalim natjecanjima i to je ono što ga izdvaja od drugih.

Tu su također i brojni sponzori, zbog kojih je bogat nagradni fond za prva tri mjesta te za najveću ribu natjecanja, a uz to sve bit će organizirana i lutrija.

Sponzori ovog natjecanja su: Iločki podrumi, BBS Fishing, Ribomaterijal Udica, Casted Fishing, Grafika Art, Vinarije Degara, Roso, Vina Etiketa, Bačić, Green Side, Nevico, Fishing Factory, Arba Commerce, La Croa kozmetika, Luna miris, Seal Tech, Sunset Croatia, Topfishing, Uljara Posedarje, Toši Commerce i Vir Švicarska.