Proteklog vikenda Taekwondo klub Plovanija nastupio je na natjecanju "Croatia Karlovac Open 2023.", međunarodnom natjecanju na kojem je prisustvovalo 493 natjecatelja iz 48 klubova i ukupno 12 zemalja. 

Naš klub je predstavljalo šest natjecatelja, četiri u borbama i dva u formama. Luana Lleshi se tako borila u konkurenciji limača -20 kg i osvojila broncu, odnosno treće mjesto. Šime Buovac u konkurenciji kadeta do crnog pojasa osvojio je treće mjesto. Jure Kujundžić je ove godine iz kadeta prešao u juniore te je imao izvanredan nastup, no nažalost u finalu je izgubio te je tako zasjeo na drugo mjesto i osvojio srebro. 

Leona Lleshi, mlađa kadetkinja -33 kg nakon državnog prvenstva vratila se u svoj pobjednički niz te je u prvoj borbi pobijedila 2:0 u rundama (1. Runda: 15:02, 2. runda: protivnica je predala), drugu polufinalnu pobjedu odnijela je također s rezultatom 2:0 u rundama (1. runda 14:4, 2. runda 12:0) i u finalu osvojila zlato rezultatom 2:1 (1. runda 0:12, 2. runda 14:08, 3. runda 17:08). Uz zlato, proglašena je i najboljom mlađom kadetkinjom na turniru. U formama su nas predstavljali Rudolf Stura u konkurenciji kadeta do crnog pojasa visokih formi i Stella Frleta u konkurenciji juniorki do zelenog pojasa. 

- S ovim natjecanjem završili smo prvu polovicu natjecateljske sezone te se pripremamo za nadolazeće polaganje za više učeničke pojaseve. Nakon toga, imat ćemo kratki odmor i nastaviti sa ljetnim treninzima odnosno pripremama za prvo natjecanje u drugoj polovici godine, "Korčula Open", na koje idemo krajem kolovoza. Ovaj dio natjecateljske sezone bio je pun natjecanja među kojima i tri državna, rezultati su na svima bili odlični te smo izrazito zadovoljni ovim natjecateljskim periodom. U nove pobjede krećemo ubrzo, najavio je trener Antonio Čačić.