Do 15. svibnja na španjolskom otoku Mallorca trajalo je tradicionalno Svjetsko malonogometno prvenstvo državnih službi.

Na drugom najvećem svjetskom nogometnom natjecanju državnih službi ukupno je sudjelovalo 128 ekipa iz 35 zemalja sa četiri kontinenta (Europa, Afrika, Sjeverna Amerika i Azija) koje su se natjecale u 4 kategorije (seniori, žene, veterani +30, veterani +40).

"Police national team Croatia" sastavljen od aktivnih i umirovljenih policijskih službenika te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, osvojio je 2. mjesto u kategoriji veterana +40.

Za momčad hrvatske policije, pored policijskih službenika iz Zagreba, Bjelovara i Primoštena, nastupilo je i šest igrača iz zadarske županije: Josip Pavičić, Predrag Verunica, Venci Zorić, Roko Mrkela, Jure Čulina i Slobodan Marušić.

Hrvatski policajci su u konkurenciji 28 momčadi, sa 4 pobjede i dva poraza u skupini „A" osvojili 3. mjesto, odnosno ukupno 7. mjesto u poretku po osvojenim bodovima u četiri skupine te tako ostvarili plasman u završnicu među osam najboljih ekipa.

U četvrtfinalnoj utakmici svladali su policajce iz rumunjskog grada Satu Mare rezultatom 2:1 nakon boljeg izvođenja penala, a potom su u polufinalu pobijedili drugu najbolju rumunjsku momčad iz grada Vaslui rezultatom 1:0.

U finalu su u izjednačenoj utakmici koja je završila 0:0, izgubili na penale od policajaca iz španjolske Seville.

Policijski službenik Jure Čulina iz Policijske postaje Benkovac-Obrovac na prvenstvu je postigao čak pet golova!