Teniski klub Zara, uz pomoć članova Udruge za oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja - Cukrići Zadar te uz odaziv volontera, organizirali su drugi po redu humanitarni turnir „Tenisom do zdravlja".

Turnir je započeo 8. svibnja na terenima Tenis kluba Dalmacija u Ulici 159. brigade. Igra ga oko 110 igrača i igračica rekreativne lige Zadarske županije, a trajat će do 21. svibnja, kada se igraju mečevi finala i proglašavaju pobjednici uz mali prigodni program.

Cilj ovogodišnjeg turnira je prikupljanje sredstava za kupnju kuhinje članovima Udruge za Down sindrom Zadar te prikupljanje sredstava za izradu slikovnice za djecu s govorno - jezičnim teškoćama i djecu redovnog razvoja, autorski rad Dječjeg vrtića Latica.

- Zasad samo prikupili nešto više od 6000 eura. Zadnji dan turnira, u nedjelju 21. dolaskom na mečeve će nas počastiti i djeca iz DV Latica te se nadamo i ostali posjetitelji u većem broju. Voditelj programa nam je Toto, imat ćemo štandove s majicama i hranom, a sav prihod od toga dodat ćemo već skupljenom iznosu. Ovo je jedan divan projekt, kojim želimo pridonijeti boljoj budućnosti naše zajednice. - izjavio je Tomislav Paleka, organizator turnira te pritom pozvao sve građane.

PROGRAM 21. svibnja, 18 sati:

- finale (žene) od 18:00 h, teren 1.
- 3. mjesto (žene) od 18:00 h, teren 2.

- finale (muškarci) od 20:00 h, teren 1.
- 3. mjesto (muškarci) od 20:00, teren 2.