U Milanu se od 4. do 7. svibnja održao međunarodni studentski turnir pod nazivom "Euro Milano 2023" na kojem su nastupili ženska odbojkaška i muška futsal ekipa Sveučilišta u Zadru, a koji je okupio 1.000 sportaša iz 17 svjetskih država.

Muška futsal ekipa osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji 22 ekipe.

Cijeli turnir Zadrani su odigrali vrhunski te su ostvarili svih sedam pobjeda uz gol razliku 25:5. Prvo su u grupi pobijedili ekipe University of Tripoli iz Libije 4:1, Universita Degli Studi di Milano iz Italije 4:0 te Delft University of Technology iz Nizozemske 4:1.

U osmini finala ostvarena je pobjeda protiv Sveučilišta u Puli 2:0, u četvrtfinalu protiv Bocconi Sport iz Italije 4:0, a u polufinalu protiv Universidad Politecnica de Madrid iz Španjolske 4:1.

Finalna utakmica protiv ekipe University Misurata iz Libije, koja u svojim redovima ima i igrače reprezentacije u futsalu, bila je puna preokreta gdje je ekipa Sveučilišta u Zadru povela 1:0 golom Rikarda Malbašića, da bi ekipa University Misurata sa dva brza gola povela šest minuta prije kraja utakmice sa 2:1.

Ubrzo nakon toga Dino Škibola majstorski lijevicom s velike udaljenosti pogađa gol, a minutu prije kraja utakmice Renato Nović, koji je proglašen za MVP turnira, postiže pobjedonosni gol i slavlje je moglo započeti.

Treće mjesto osvojila je ekipa Universidad Politecnica de Madrid.

Sastav futsal ekipe: Jakov Pinčić, Renato Nović, Dino Škibola, Rikardo Malbašić, Mate Šarin, Bruno Orlović, Ivo Kukin, Josip Crnjak, Niko Lučić i Josip Šimunović. Voditelji: Tonći Jerak i Dinko Jadrešić.

Ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta u Zadru osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji 10 ekipa. U grupi su ostvarene pobjede protiv ekipa Sapenza Universita di Roma iz Italije 2:0, University of Prishtina "Hasan Prishtina" iz Kosova i NABA Milano iz Italije 2:0, a poraz protiv ekipe AU Gent iz Belgije ( 0:2 ).

U četvrtfinalu ostavrena je pobjeda protiv ekipe Satale Milano iz Italije 2:1. U polufinalnoj utakmici protiv ekipe University of Economics and Business in Prague iz Češke Zadranke su bile jako blizu pobjede i plasmana u finale jer su u trećem odlučujućem setu vodile do pred sam kraj utakmice, ali u završnici pobjeda je ipak otišla na drugu stranu ( 1:2 ). U utakmici za treće mjesto bolja je bila ekipa AU Gent iz Belgije ( 0:2), a prvo mjesto osvojila je ekipa UC Louvan iz Belgije.
Sastav odbojkaške ekipe: Franka Volpi Kobal, Vana Mrduljaš, Laura Gnjatović, Katarina Kelava, Manuela Miklaj, Nika Tomašević, Iva Marin, Maria Bokan, Sara Zubović i Petra Maričić. Voditeljica: Gordana Ivković.

Ostvarenim rezultatima, igrom i ponašanjem ekipe Sveučilišta u Zadru su u Milanu na vrhunski način promovirali i prezentirali kako se brane boje svog Sveučilišta, grada Zadra i Hrvatske.