Novu pobjedu upisali su jučer kadeti Zadra u utakmici protiv Stoje u kojoj su slavili s 95:78. Stoja je u Zadar stigla sa svega šesti igrača momci na čelu s kapetanom Rokom Cetinom poprilično su se dobro držali i stizali su u posljednjoj dionici i na -5 (67:62). Međutim kada je na semaforu svijetlilo 84:75 Zadar serijom od 9:0 zatvara utakmicu te upisuje 14 pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Iako krajnji rezultat sugerira kako se ovdje radilo o još jednoj uvjerljivoj i dominantnoj partiji Zadra, prava istina je da se tijekom cijele utakmice Stoja držala i borila za održati utakmicu u egalu. Ipak, nedostajalo je rotacije i svježine koju je imao Zadar, koji je u jučerašnjem susretu u rotaciji iskoristio svih 12 igrača, odnosno duplo više nego li što je na raspolaganju imala Stoja. Krucijalna razlika dogodila se baš u tom segmentu gdje je Zadar osim svoje igračke kvalitete pokazao i širinu rostera na koju može računati unutar ove lige.

U vrlo dobroj timskoj predstavi Zadrana najviše su se istaknuli četvero dvoznamenkastih, Vito Perković s 22 poena i 8 skokova, Andro Mirčeta s 21 poenom, Vice Grbić s 20 poena i 12 skokova te Toni Josipović s 10 poena. Kod Puležana iz Stoje najbolji je bio Roko Cetina koji je za 40 minuta upisao 38 poena i 10 skokova, a 15 je ubacio Vito Mlatac.

- Čestitke mojim igračima na još jednoj pobjedi. Možda je ipak na kraju bilo nešto teže od očekivanog, ali momci iz Stoje su se sjajno borili i nisu nam dali da se odvojimo na veću prednost. Svjesno smo proširili rotaciju, dali priliku svima i zadovoljan sam odrađenim, kazao je trener Zadra Marko Selin.

U idućem, 16. kolu Jedinstvene kadetske lige, Zadar gostuje kod Vrijednosnica u Osijeku, nakon toga u Jazinama će gostovati križevački Radnik dok će ligu zaključiti gostovanjem kod Bosca u Zagrebu.