U petak 28. travnja u 10 sati iz Splita starta ovogodišnja Paiška regata, koja se jedri od 28. do 30. travnja na standardnoj ruti Split -Stari Grad - Split.

S prvim pravim proljetnim danim posade će ponovno isploviti prema „Piazu" (Starom Gradu na Hvaru). Startna lista se popunjava, a 30-ak posada se već prijavilo. Uz proljetno vrijeme ugodno za jedrenje, jedriličare po dolasku u Stari Grad očekuje dobra spiza koju priprema „Bistro od Damira", dok se na povratku u lučicu „Labuda", 30. travnja „kužinaje" prvomajski fažol. Subotnje jutro je rezervirano za regatu u zaljevu, a navečer kreće fešta uz rock grupu Cortez.

Za sve navedeno pobrinuli su se domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom.

Prijave se još uvijek mogu obaviti online na linku, a od srijede bit će moguće i u prostorijama j.k. Labud.

Ni ove godine nije izostala susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata. Kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se razvija jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi. Raiffeisen leasing koji je prepoznao potencijal ovog projekta, ostaje i ove godine pokrovitelj Paiške regate, te je za sve posade osigurao i vrećice s prigodnim poklonima.