Vodeći hrvatski sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska i ove je sezone u Zadarskoj županiji. Falkensteiner Resort Punta Skala u Petrčanima u subotu, 3. lipnja s početkom u 9.30 sati domaćin je nesvakidašnjem treningu vježbi za lice pilates instruktorice Jelene Atabeyki.

- Vježbe za lice dio su moje svakodnevne njege posljednjih deset godina. U tom sam periodu prošla programe raznih promotora ove metode. No, najvrjednija sam znanja o mišićima i mišićnim kontrakcijama dobila tek u trenerskoj školi. Činjenica da sam postala trener pilatesa, iako se radilo o tjelesnoj vještini, motivirala me da uozbiljim svoj pristup metodi vježbanja lica te sam proteklih nekoliko godina provela izučavajući specifičnost anatomije mimične muskulature te primjene tehnika vježbanja lica u fizikalnoj terapiji lica kojoj je cilj, prije svega, potaknuti neuromuskularne veze te vratiti snagu mišiću, izjavila je Jelena Atabeyki.

U programu koji je razvila na temelju novih saznanja, akcent daje upravo na ovo potonje: jačanje mišića kroz jačanje komunikacije između samog mišića i centra u mozgu s ciljem kontrole svakodnevne mimike te, posljedično tome, prevencije nastanka dinamičkih nabora na koži.

Vježbe za lice na raspoloženje utječu na dva načina: indirektno kroz zadovoljstvo pozitivnim estetskim promjenama na licu te direktno utječući na pozitivne emocije prilikom svjesne aktivacije određenih mišića lica. Kroz ove ćemo vježbe pokazati kako unaprijediti izgled i raspoloženje prirodnom metodom koju možete izvoditi i kod kuće.

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora.