U nedjelju se u Zaprešiću nadomak Zagreba, u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvu Taekwondo kluba Zaprešić, održalo Prvenstvo Hrvatske u formama 2023. Ovaj nacionalni turnir je svojim nastupom uveličalo 245 natjecatelja iz 12 taekwondo klubova diljem Lijepe Naše.

Taekwondo klub Donat sudjelovao je s tri natjecateljice u kategoriji Kadeta (8 do 12 god): Katarina Vučićić, Lorena Furdi i Gala Božajić.

- Forme su koreografirane borbe protiv zamišljenog napadača koje vježbač izvodi sam s ciljem razvijanja ravnoteže i usavršavanja osnovnih tehnika. WTF taekwondo sadrži osam učeničkih forma za niže pojaseve (taeguek poomsae) i devet majstorskih forma za crne pojaseve (yudanja poomsae). Izvođenje forma je danas međunarodni sport, i većina zemalja ima tehničke reprezentacije koje se natječu u izvođenju forma, objašnjava Đana Bajlo iz TK Donat.

U Taekwondou klubu Donat djeca se mogu opredijeliti za sve discipline koje taekwondo nudi, sportska borba, forme, samoobrana, kick za najmlađe, kako bi se djeca pronašla u nekima od njih i uživala u sportu.

Ove tri natjecateljice nakon određenog treniranja i savladavanja osnova taekwondoa opredijelile su se za tehničku disciplinu i po prvi puta nastupile na državnom prvenstvu. U kategoriji KB3 bilo je 27 natjecatelja i u prvom krugu Katarina Vučićić i Gala Božajić svojom izvedbom osigurale su nastup u finalu među osam najboljih. Taekwondo klub Donat bio je jedini u toj kategoriji koji je sa dvije natjecateljice ušao u drugi finalni krug.

Djevojke su zauzele šesto mjesto s jednakim brojem bodova, dok je Lorena Furdi bila na četrnaestom mjestu.