Nevjerojatan i iznimno novi veliki uspjeh postigle su borkinje i borci KBK ˝Velebit˝ iz Benkovca.

Dogodilo se to u subotu, 4. ožujka na Prvenstvu Hrvatske u tri kickboxing discipline za kadete, juniore i seniore, održanom u Gradskoj sportskoj dvorani u Đakovu. U vrlo jakoj konkurenciji 243 natjecatelja iz 49 nacionalnih klubova, nastupilo je i 7 članova benkovačkog Kickboxing kluba „Velebit" u kategoriji kadeti i juniori, ostvarivši vrhunske rezultate.

Svakako ih vrijedi spomenuti, juniorka Martina Buterin je u kategoriji -70 kg, u disciplini Light contact, osvojila 1. mjesto i postala nova prvakinja Hrvatske. Juniorka Nika Pavičić u kategoriji -60 kg u disciplini Light contact, osvojila je 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske. Valja naglasiti kako je Nika, uz osvojeno zlato a prema ocjeni izbornika proglašena za najbolju juniorku ovog državnog prvenstva, za što je dobila i posebno priznanje. Starija kadetkinja Lucija Tokić je u kategoriji -60 kg u disciplini Kick light, osvojila 1.mjesto i naslov prvakinje Hrvatske. I naposljetku stariji kadet Oskar Brzoja je u kategoriji -42 kg u disciplini Kick light, također osvojio 1. mjesto i naslov prvaka Hrvatske.

To je u svakom slučaju vrijedno najiskrenijih čestitki kako njima pojedinačno tako i klubu, čiji ih treneri Mario Brzoja i Boris Pavičić vrijedno i disciplinirano treniraju i pripremaju za ovakve nastupe, a to su i do sada radili, budući da je iza KBK ˝Velebit˝, dugogodišnji samoprijegorni rad, ali i niska vrhunskih uspjeha i rezultata. Dakle, na ovom državnom prvenstvu u Đakovu, Kickboxing klub ˝Velebit˝ ima četiri državna prvaka. Tu svakako treba spomenuti i ostale članove kluba koji su nastupili na prvenstvu i ostvarili odlične rezultate. Tako je starija kadetkinja Klara Barešić u kategoriji -65 kg u disciplini Kick light, osvojila 2.mjesto, nakon što je u finalnom dvoboju poražena vrlo tijesnom bodovnom razlikom. Stariji kadet Viktor Brzoja je u kategoriji +69 kg u disciplini Kick light osvojio 3.mjesto, dok juniorka Magdalena Tokić u kategoriji -60 kg u disciplini Light contact, unatoč dobrom nastupu u eliminacijskim borbama, nije uspjela izboriti medalju. Budući da su ostvareni ovako sjajni rezultati, KBK ˝Velebit˝ je proglašen i za najbolji klub državnog prvenstva u disciplini kick light. Treneri kluba Mario Brzoja i Boris Pavičić, s kojima smo razgovarali, nisu krili zadovoljstvo postignutim odličnim rezultatima, odnosno potvrdom kvalitetnog rada u vidu naslova državnih prvaka i ostalih priznanja, te su najavili nastupe članova kluba i na predstojećim državnim prvenstvima u ostalim kickboxing disciplinama. Preostaje nam jedino poželjeti im nove dobre borbe i vrhunske rezultate, jer ih itekako zaslužuju, javlja novinar Radio Benkovca Mihovil Mijo Brkić.