Udruga "Grad košarke" na Facebooku se oglasila priopćenjem za javnost vezanim s novonastalom situacijom u KK Zadar. Podsjetimo, nakon što je Gunjević u nedjelju gradonačelniku Dukiću poslao otvoreno pismo u kojem traži raspuštanje članova Nadzornog odbora KK Zadar ili svoju smjenu, članovi NO jednoglasno su ga smijenili sa pozicije direktora na sjednici koja je sazvana dan kasnije.  

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi Grada košarke, navijači KK Zadar i cjelokupna javnosti,

Izneseno je posljednjih dana niz optužbi, neistina i krivih informacija pa je dužnost objasniti našu poziciju.

Udruga "Grad košarke" osnovana je među ostalim kao platforma za demokratski izbor predstavnika navijača u Nadzorni odbor KK Zadar.

Na izbore se može prijaviti svaka osoba koja odgovara uvjetima natječaja i ta osoba jednom kada je izabrana može i ne mora djelovati po postulatima na kojima Grad košarke počiva ili po uvjerenjima i stavovima svakog člana Grada košarke u aktualnoj godini.

Rizik je to demokratskih izbora te ni vodstvo ni članstvo Udruge ne mogu utjecati na osobne odabire predstavnika jer je odmak od jednoumlja koje je godinama vladalo u voljenom Klubu bio jedan od glavnih razloga ovakvih demokratskih izbora.

Dodatno, Statutom Grada košarke propisano je da uz okupljanje 1/3 od ukupnog broja članova, isti mogu sazvati izvanrednu Skupštinu i na njoj predlagati promjene u djelovanju Grada košarke te iste dati na glasanje. Time je omogućen mehanizam za utjecaj članova, navijača, zaljubljenika, a apropos svih odluka i aktivnosti s kojima se možebitno ne slažu.

U kolovozu 2022. godine provedeni su prvi demokratski izbori za predstavnike navijača u Nadzornom odboru Kluba na kojima su izabrani gosp. Arsen Travica i gosp. Dario Kljajić.

Odmak od naših stavova u njihovom se slučaju nije dogodio. Naprotiv, načela transparentnosti, borbe za bolji klub i profesionalizma obilježili su i njihovo djelovanje od samih početaka.

Također i više je nego jasno da je Grad košarke nedvosmisleno dao podršku gosp. Davidu Gunjeviću od prvog dana.

David je dio naše platforme bio i prije dolaska na mjesto direktora, razumio je naše ideje, dao nam prostor i vrijeme i u nemogućim uvjetima zajedno smo slagali priču koja je pomogla da unutar Kluba zapušu neki novi vjetrovi.

Pretplate, akcije pomoći, projekti za mlade, konkretne brojke, sati i sati iza zatvorenih vrata, sati koji jasno pričaju o međusobnoj podršci i suradnji koja je postojala.

Međutim platforma koja je volonterskim radom stala iza Kluba u marketinškoj pomoći, ne može utjecati na poslovanje Kluba, financije, odnos prema vlasniku i put koji je zacrtan od strane direktora ili Nadzornog odbora.

Ukoliko je u njihovoj suradnji došlo do nesuglasica, neslaganja u snazi odluka, tajmingu rezova i načinu poslovanja Grad košarke i njegovi članovi ne mogu i ne smiju utjecati na odluke svojih predstavnika u Nadzornom odboru jer bi time pao i cijeli koncept demokratskog izbora i slobode obrane vlastitih stavova kojim se toliko ponosimo.

Davidu i ovim putem zahvaljujemo na svemu što je u ovih osam mjeseci napravio za KK Zadar, on ostaje dio Grada košarke i naše priče jer koliko to nekom nevjerojatno zvučalo svima nama svrha je taj Klub i žalosti što i dalje ima onih koji obmanama i lažima ruše svaki pokušaj konkretne pomoći, a svoju ne daju.

I na kraju, našim predstavnicima u Nadzornom odboru i budućem vodstvu KK Zadar želimo da do kraja ustraju na putu kojim smo zajedno krenuli.

Pošten, transparentan, naš.

S poštovanjem,

Vaš, Grad Košarke