Direktor KK Zadar dodatno je zaoštrio ionako napete odnose između sebe i Nadzornog odbora, pismom koje je uoči današnje sjednice poslao medijima, a u kojima najavljuje kako se neće povinuti pritiscima i ostaje pri nekim svojim ranijim odlukama.

Uz inzistiranje na povlačenju otkaza trojici trenera - Petru Popoviću, Mariju Mandiru i Toniju Matešiću - u međuvremenu su se pojavile nove okolnosti koje su narušile situaciju. Nadzorni odbor navodno je, uz dogovor s trenerom Danijelom Jusupom u Zadar, bez znanja (dopuštenja) Gunjevića doveo Petra Aranitovića, srpskog igrača koji je trebao nadoknaditi odlazak Antonija Jordana. Gunjević je ranije najavio kako ne misli ići u nove troškove, a s obzirom da je Zadar ispao iz Kupa, osigurao opstanak u ABA ligi, a da s obzirom na dosadašnja iskustva nema pretjerano velike šanse ni u domaćem prvenstvu, njegov stav je da priliku treba dati domaćim igračima (Krševan Klarica, Antonio Sikirić...), a ne strancu koji će samo zakrpati rupu.

Drugi je situacija s Darijem Drežnjakom, koji je - raskinuo ugovor! „Imate novca i za potpis ugovora igraču koji je cijelu ovu klupsku situaciju lukavo iskoristio kako bi izbjegao odštetu pritom zaboravivši da ga se ljetos u cijelosti isplatilo i da će mu se, bez obzira na sve, zaostaci isplatiti. U isto vrijeme njegov matični klub pušta zadužnice i blokira nam račun", napisao je Gunjević i najavio kako ni s njim ne misli potpisivati novi ugovor, što znači da je za njega i Drežnjak „bivši". Drežnjak je ugovor raskinuo kako bi na ljeto mogao klub napustiti bez odštete, no ostao bi u Zadru do kraja sezone.

Situacija s trenerima nije se rasplela na „svestrano zadovoljstvo" jer je Gunjević tražio da im se barem smanje plaće za 30 posto. Pritom je posebno kivan na zaštitu koju uživa Petar Popović („zove me trener kadeta, čiji nadređeni niti ne zna gdje mu ta momčad igra, govoreći kako nemaju za hranu i spavanje"), kojemu se zamjera da se u klubu niti ne pojavljuje. Priča s Mandirom je također poznata - Jusupovim povratkom i nastavkom suradnje sa stalnim suradnikom Bernardom Kotlarom Mandir je prebačen u mlađe kategorije s, po Gunjeviću, prevelikom plaćom za tu ulogu.

Konopac se tako zategnuo do „nepremostivih razlika" i sam Gunjević predlaže - ili me smijenite, ili smijenite sebe! Hoće li Gunjević postati bivši, kako mnogi već danima nagađaju, znat će se nakon današnje sjednice Nadzornog odbora.