Od sedam ekipa Zadarske županije, na 20. Dvoranskom prvenstvu HNS-a, nakon prvog dana najviše razloga za zadovoljstvo imaju veterani Arbanasa i Paga. Oni su jedini sigurni izravno prošli u daljnje natjecanje, a za njih je to Play-off Pozivnog djela turnira, koji se igra u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. Od daljnjeg natjecanja oprostili su se Poskoci, dok dvije ekipe privlačkog Sabunjara, te benkovački Velebit i Škabrnja, čekaju rasplet utakmica, koje će se odigrati u ranom subotnjem terminu.

Sabunjaru pobjeda i remi

Branitelji naslova u Glavnom djelu turnira domaćini su u SD Krešimira Ćosića na Višnjiku. Općinski načelnik Gašpar Begonja svoju je momčad (Riba Marušić, Lovretić, Ješe, Jurica Sorić, Daćo Burčul, Luka Jurlina, Lovre Kresović, i drugi) dao u ruke voditelju Marku Vukiću. Na otvaranju su pobijedili 3:1 Baranju Belje, a remizirali 1:1 protiv Ivančice. Za prolaz u osminu finala, ako i ne budu prvoplasirani, dovoljno im je biti među četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Velebit se namjerio na Remetinec

Odličnu atmosferu napravili su navijači VNK Remetinec DF Instalacije na tribinama Višnjika, a njihovu ekipu na terenu predvodiio Donald Suvajac, jedna od "legendi Kutije šibica". Benkovčani čvsrti, ali sa opasnim "bombama" Nevena Šimunca, odigrali su tvrdih 0:0, i danas od 9.30 sati protiv ekipe Standard Nove Šarovke traže prolaz među 16 najboljih.

Arbanasi prošli bez primljenog gola

Crveno-crne vodi Nikica Bubić, na vratima je Stipe Bjeliš, između ostalih tu su još Josip Dadić, Dino Nikpalj, Antonio Zelić, Marko Bilaver, Marijo Marić i kao odličan potez pokazao se trostruki strijelac Tomislav Strenja iz Debeljaka. Arbanasi čiste mreže, bez primljenog gola. Dvije pobjede - 3:0 protiv Polet Sveta Klara i 4:0 protiv Vrsara. Za prvo mjesto u skupini i prolaz u Play off Pozivnog tunira. Danas u 13 sati igraju u dvorani na Bilom brigu.

Pag u podne za prolaz dalje

Pag je za Pozivni dio turnira složio zanimljivu ekipu, i upisao obje pobjede. Oko Nauma Batkoskog, iskusnog imena HNL-a, još su okupili domaće snage koje predvodi neumorni i raspoloženi strijelac Nikolu Radan a pridružili su još i braću Miletić - Božu i Marina, a tu je i poznati malonogometni znalac Stipe Pavin Ćo. U prvoj utakmici 3:0 protiv Dubrava Tim Kabel, u drugoj 2:1 protiv Župe dubrovačke. Pažani danas u podne na Bilom brigu protiv ekipe Jadran Luka Ploče traže prolaz u osminu finala.

Druga ekipa Sabunjara polovično

E sad, netko ih oslovljava kao druga ekipa Sabunjara, netko kao Mamma mia iz županijske veteranske lige. Svejedno, Mate Radan, Tomislav Tadić i ostalo društvo imaju polovičan učinak. Pobjedu 5:3 protiv zagrebačkog Trnja i kasno sinoć malo prije ponoći, porazom 1:4 od Jadran Luka Ploče oprostili su se od turnira.

Škabrnji pobjeda i poraz

Svojevremeno najbolji strijelac HNL-a, Želimir Terkeš igrao je za Škabrnju 91, koja je ostvarila pobjedu i poraz. U prvoj utakmici poraženi su minimalno (0:1) od Konavljanina, a u drugoj su pobijedili 3:0 ekipu NO LIMIT TVIN Virovitica.

Poskoke pregazila Lokomotiva

Ekipa zadarskih Poskoka imala je nesreću da se u ždrijebu namjerila na glavnog favorita prvenstva zagrebačku Lokomotivu. I da peh za Poskoke bude veći, samo iz te skupine pobjednik ide izravno u osminufinala. I što još, znači, odmah u prvoj utakmici dana porazom 4:0 Poskoci su se oprostili od turnira. U 11 sati protiv ekipe Croatia Perković igraju revijalni susret.