Županijski vijećnik Ante Rubeša pitao je na današnjoj sjednici Županijske skupštine zašto se ne raspisuje natječaj za sportskog inspektora.

- Nakon smrti Harolda Pece, koji je bio jedini sportski inspektor u Zadru, više nema nikoga tko bi kontrolirao upravljanje klubovima. Proračunska sredstva troše se na sve osim na mlade. Tako mi kažu da neki mladi HDZ-ovci, koji su dobili termine u OŠ Zadarski otoci za 100 kuna po satu, iste preprodaju za 300 kuna po satu. Dužnosnici košarkaškog saveza, priča se, od iznajmljivanja male dvorane u Vodovodu izgradili su apartmane, pa čak i jednu kuću, iznio je Rubeša, koji je zatražio i da se iz županijskog proračuna pomogne mladim košarkašima Zadra, kupnjom opreme za trening.

Župan Božidar Longin Rubeši je odgovorio kako je sportska inspekcija prešla u nadležnost Ministarstva turizma i sporta, kojemu će se proslijediti inicijativa. Što se tiče financiranja sportskih klubova, sve je sadržano u programu javnih potreba u sportu Zadarske županije i samo se kroz te stavke može financirati nabavka opreme.