Nadzorni odbor KK Zadar u punom sazivu poslijepodne je povukao tri otkaza koje je potpisao ili nije direktor kluba David Gunjević.

Pritisak je bio prevelik da bi otkaz osam mjeseci pred mirovinu dobio Petar Popović iz zlatne garde zadarske košarke. On je trener u omladinskom pogonu. Povlačio se otkaz i za Maria Mandira koji je kondicijski trener. Otkaz je trebao dobiti i Toni Matešić, pomoćni trener juniorske momčadi. Klub je, kako doznajemo, prošlog petka napustio Rajko Vidaković, trener kadeta. U Dubrovniku je dobio odlične uvjete za trenerski posao.

Sve te otkaze Gunjević je najavio kao rezanje troškova, ali kako kažu pojedini članovi NO, nije uvažavao onaj ljudski faktor, osobito za Popovića i Matešića. Predsjednik NO, Dino Martinović poručio je kako će sutra poslati priopćenje uz poruku da ostavka Denisa Pleslića na mjestu sportskog direktora nije bila na dnevnom redu današnje sjednice.

Puno važnija tema na sjednici NO bila je zadužnica za nagodbu sa Sportski centar Višnjik u iznosu od 10-ak milijuna kuna koliko se nagomilao dug KK Zadar. Lopta je spuštena, a predsjednik NO kao i nadzornici spremni su na pomirenje i, kako poručuju, pozitivu.