Kuglači Zadra napravili su vellki korak prema Final fouru Lige prvaka, pobijedivši jučer u Zadru slovački klub Trstena Starek rezultatom 7:1. Iako su Slovacima ostale teoretske šanse pred uzvrat koji se igra 18. veljače u Trsteni, pobjeda s velikom razlikom daje Zadranima mogućnost da uz pametnu taktiku, odabir protivnika po stazama na što imaju pravo kao gosti, bez većih problema apsolviraju protivnika u četrvrtfinalu.

Nakon razočaravajućeg poraza u domaćem prvenstvu od Zaprešića 7,5:0,5, čime su praktički ostali bez šansi za osvajanje prvog mjesta u domaćem prvenstvu, neki su sa zebnjom iščekivali ovaj susret. Dobro je krenulo odmah na startu, Radovan Vlajkov tijesno je ali zasluženo pobijedio na prvom picku, a Hrvoje Marinović s 4:0 u setovima „uništio" je svog protivnika. Csongor Baranjy slavio je iako se tek oporavlja od ozljede, a uspjeh je okrunio pobjedom veteran Marijo Baljak.

Kuglači su tako širom otvorili vrata ponavljanju povijesnog uspjeha iz 2007. godine, kada su sudjelovali na Final fouru i osvojili naslov prvaka. Na putu bi im se mogao naći Mertojak, koji je u prvoj utakmici četvrtfinala slavio 6:2, a kolo ranije izbacio je Zaprešić.