Župan Božidar Longin danas je u Domu županije upriličio primanje za zadarske sportaše koji su osvojili odličja na međunarodnim natjecanjima - skakače u vodu Mateja Nevešćanina i Marka Huljeva te plivačice Anu Burazer i Luciju Mijolović, sa njihovim trenerima i predstavnicima klubova.

Ana Burazer je studentica Sveučilišta u Zadru koja je na nedavnim sveučilišnim igrama u Barceloni osvojila zlatnu medalju u plivanju, a kao osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima proglašena je najboljom studenticom sportašicom u Hrvatskoj. Lucija Mijolović i ove je godine osvojila nove medalje - srebro i broncu - na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, a veliki uspjeh postigli su skakači uvodu, Matej Nevešćanin sa srebrnom medaljom u sinkro skokovima s daske od 3 metra na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Montrealu te Marko Huljev, koji je na istom natjecanju bio peti, ali je ranije osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Bukureštu.

- Svi smo ponosni na naše nogometaše, kada vidimo koliki smo u odnosu na sile koje padaju pred nama, ali Zadar je grad vodenih sportova. Veselim se skorom dobivanju bazena u kojemu smo u Splitu osvojili svjetsko zlato, vjerujem da ćemo stvoriti još bolje uvjete u našem gradu. Budite naši ambasadori, budite uporni, radite, talent je tu, ali rad je ono što vas izdvaja od drugih. Želim vam da se nakon napornih treninga malo opustite i odmorite, te da se sljedeće godine opet vidimo ovdje s novim uspjesima, poželio je sportašima župan Longin, prije nego im je uručio prigodne darove.

Bila je ovo prilika i da se najpoznatijoj zadarskoj sportašici Luciji Mijolović unaprijed čestita sutrašnji imendan.

- Dogodine imamo europsko natjecanje, nadamo se opet dobrom plivanju. Nije mala stvar ostvarivati ovakve rezultate, Lucija ima 28 godina a i dalje se trudi napredovati, radi sve bez prigovora, istaknula je njezina trenerica Danijela Kurtin.

Županu su na pozivu zahvalili svi sportaši, najavljujući kako će u sljedećoj godini nastojati postići još bolje rezultate.